Opskrift på den lækreste cremede vodka pasta med kylling.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Amerikansk, Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
400gkylling, skåret i store tern
125gbacon, skåret i tern
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldfrisk basilikum
80gparmesan
2 1/2dlpiskefløde
1/2 dlvodka
1dshakkede tomater
3spsktomatkoncentrat
1tsktørret oregano
Chiliflager
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm lidt olie i en gryde, krydr kyllingen med salt og peber, og brun den godt af - den skal være gennemstegt men saftig. Læg den til side på en tallerken.
På samme pande steges løg og bacon af i godt 5 minutter. Baconen skal steges gylden men ikke sprød.
Tilsæt hvidløg og steg med et minuts tid, og steg derefter tomatkoncentrat med et minutstid.
Hæld vodkaen over og lad den kort bruse op, og tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde, basilikum og oregano, og lad saucen simre ved middel varme i ca. 10 minutter.
Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
Hæld kyllingen tilbage i saucen, rør parmesan i, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. chiliflager hvis du ønsker saucen spicy, - den klæder den virkelig godt.
Dræn pastaen for væde, - gem evt. en smule pastavand til at justere konsistensen med.
Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med pastavand og server den toppet med lidt finthakket grønt og chiliflager.