Vodka pasta med kylling - Opskrift på cremet vodka pasta med kylling

Vodka pasta med kylling

Vodka pasta med kylling
Opskrift på den lækreste cremede vodka pasta med kylling.
Vodka pasta med kylling - Opskrift på cremet vodka pasta med kylling

Den lækreste cremede vodka pasta med kylling, – super nem at lave og så smager den bare helt vidunderligt. “Penne alla vodka” kaldes den også, og vi er helt vilde med herhjemme. Den rummer så meget smag, og er så blød og cremet.
Og hvorfor vodka i saucen? Jo, – altså det er jo en vodka pasta, så vodkaen slipper vi ikke uden om. Men, – faktisk skulle vodkaen også have den egenskab at gøre saucen mere blød og cremet, og samtidig fremhæve aromaerne i sauce. Det samme gælder faktisk når du tilsætter f.eks. vin til en ret. Det behøver ikke være meget, – bare en smule har også effekt.
Husk på at alkoholen brænder af under tilberedning, så du kan roligt servere det for børnene også.
Serverer jeg den for hele familien drysser jeg chili på portionerne til de voksne inden servering, da pigerne ikke er vilde med det. Men laver jeg den til det voksne publikum alene, så kommer jeg også gerne lidt chiliflager i saucen, – det giver et skønt “bid” til saucen.

Vodka pasta med kylling - Opskrift på cremet vodka pasta med kylling

Vodka pasta med kylling

Opskrift på den lækreste cremede vodka pasta med kylling.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 44 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 400 g kylling, skåret i store tern
  • 125 g bacon, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 80 g parmesan
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl vodka
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk tørret oregano
  • Chiliflager
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde, krydr kyllingen med salt og peber, og brun den godt af – den skal være gennemstegt men saftig. Læg den til side på en tallerken.
  • På samme pande steges løg og bacon af i godt 5 minutter. Baconen skal steges gylden men ikke sprød.
  • Tilsæt hvidløg og steg med et minuts tid, og steg derefter tomatkoncentrat med et minutstid.
  • Hæld vodkaen over og lad den kort bruse op, og tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde, basilikum og oregano, og lad saucen simre ved middel varme i ca. 10 minutter.
  • Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
  • Hæld kyllingen tilbage i saucen, rør parmesan i, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. chiliflager hvis du ønsker saucen spicy, – den klæder den virkelig godt.
  • Dræn pastaen for væde, – gem evt. en smule pastavand til at justere konsistensen med.
  • Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med pastavand og server den toppet med lidt finthakket grønt og chiliflager.
Vodka pasta med kylling - Opskrift på cremet vodka pasta med kylling
Vodka pasta med kylling – Opskrift på cremet vodka pasta med kylling

Kommentarer

  1. Har opdaget og begejstres for dine pastaretter. Vi er 2 og laver så kun halv portion, men vi er også glade for mad til 2 dage, så vil gerne have et opvarmningstrick.

    • Hej Sine

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak 🙂
      Jeg er nu også ret vild med mad til 2 dage, – dejlig nemt i hverdagen, og oftest også mere økonomisk 🙂
      Altså er det en pastaret, eller anden gryderet, så opbevarer jeg det gerne i gryden det er tilberedt i. Så er det nemt lige at varme igen, – og man sparer oven i købet på opvasken 😉
      Ellers vil jeg anbefale helt almindelige plast bøtter, – evt. noget der kan gå i mikroovnen, for nem opvarmning af maden 🙂

      Kh Dianna

  2. Sine Nielsen

    Så er vi igang med denne ret igen. Har ofte tænkt på hvor meget en håndfuld er. Her basilikum. 5 7 9 11 stilke? Hvad tænker du

    • Hej Sine

      Hvor er det dejligt I kan lide den:)

      Haha ja det er faktisk et godt spørgsmål, hihi;-)
      Jeg skriver det lidt sådan, fordi det også skal være op til den enkelte:) Nogle elsker meget basilikum (det gør jeg), andre ikke:)
      Når jeg skriver en håndfuld basilikum blade, så bruger jeg ofte selv en lille potte, eller tæt på – alt efter størrelsen på bladene:)
      Men altså sådan rundt regnet vil jeg sige en håndfuld er 7-8 stille:)

      Kh Dianna

  3. 5 stars
    Super lækker

  4. Emilie

    5 stars
    Ej den smager virkelig lækkert!

  5. Christian

    Retten er mega lækker. Men kan den fryses ned?

Skriv et svar til Mette Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)