
Lækre sprøde tortillaruller fyldt med mexicansk krydrede vegetar fyld, – bønner, linser og ris og masser af smeltet cheddar.
De her ruller er og bliver en favorit herhjemme når den står på mexicansk. De smager afsindig godt, og så er der oveni købet super nemme at lave. Fyldet er krydret med hjemmelavet mexicansk krydderi, men du kan naturligvis også bruge en taco mix eller lignende.
Server dem toppet med en lækker ananas salsa, is kold creme fraiche og en god guacamole.
Kan du ikke få minitortillas kan du sagtens bruge almindelig store tortillas. Her vil jeg anbefale at fylde 6 hele tortillas, og skære dem over efter tilberedning. Fyldet vil muligvis flyde en smule ud, – det skubber du bare ind når de er færdig tilberedt.
Du kan også bruge selve fyldet som en One Pan ret toppet med avocado og creme fraiche, – se opskriften her.
Prøv også min lækre version på chicken taquitos med krydret kylling.

Taquitos vegetar - Sprøde mexicanske tortilla ruller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 12 mini hvedetortillas, 15 cm i diameter
-
Sprayfedt eller olie til pensling
Fyld
- 1 1/2 dl
basmatiris
- 1 1/2 dl
grønne linser
- 1 ds
kidney eller sorte bønner, drænet for væde
- 1 lille dåse majs
- 1
stort løg, grofthakket
- 2 fed
hvidløg, fint revet eller presset
- 3
forårsløg, fintsnittet (gem toppene til pynt)
- 2
store gulerødder, - groftrevet
- 6 dl
grøntsagsbouillon
- 2 glas tomat salsa, - prøv opskriften på denne lækre tomatsalsa
- 150 g
cheddar, groftrevet
- 1 spsk
jalapenos, grofthakket
- 3 tsk
mexicansk krydderi eller taco mix
-
Salt og peber
-
Olie
Ananas salsa
- 300 g
frisk ananas
- 1
avocado
- 1
rød chili, uden kerner
- 2
forårsløg
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
Topping
-
Creme Fraiche
-
Evt. guacamole
Sådan gør du
Ananas salsa
- Fint hak chili og bredbladet persille, og snit forårsløgene fint.
- Skær ananas og avocado i små stykker, og bland det godt med ovenstående. Opbevar på køl til den skal serveres som tilbehør til dine tortillaruller.
Fyld
- Varm en god sjat olie en i pande og svits løg og hvidløg til de er klare.
- Tilsæt mexicansk krydderi og svits med et par minutter.
- Hæld linser og bouillonen over, og lad det simre ved middelvarme, under omrøring, i 10-15 min.
- Hæld risene i blandingen og lad dem koge med i yderligere 12 min., - rør undervejs og tilsæt evt. mere bouillon så ikke retten koger tør, - al væden skal dog være absorberet når risene er tilberedt.
- Rør tomatsalsa, jalapenos, revet gulerod, kidney bønner og fintsnittede forårsløg i retten, og lad det varme igennem i 5-8 min.
- Smag til med salt og peber, sluk for blusset og rør cheddar osten i.
Tortilla ruller
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og spray det med sprayfedt eller smør det med olie.
- Top hver tortilla med en god portion fyld. Rul tortillaerne stramt, og placer dem på bagepapiret med samlingen nedad, - fortsæt til alle ruller er lavet.
- Spray dem alle med sprayfedt eller pensl dem med lidt olie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
Noter
Med denne portion vil der muligvist være lidt fyld tilbage, - gem det til en hurtigt frokost dagen efter, - det smager skønt opvarmet med blot en smule creme fraiche på toppen.

Pingback: One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret
Mega lækker opskrift men vær obs på at der er to salsa’er i opskriften og du skriver blot kom salsa i retten og den anden salsa nævnes ikke hvad den skal i selve opskriften.
Hej Maria
Tusind tak for din besked, dejligt du kunne lide den 🙂
Og god pointe, – jeg har rettet det til i opskriften, så det fremgår mere tydeligt 🙂
Kh Dianna