Lækre sprøde ovnbagte hvedetortillas fyldt med mexicansk krydret kylling. Super nemme at lave, og de smager fuldstændig fantastisk. Servere dem med en frisk salsa og hjemmelavet guacamole – så bliver det ikke bedre..
Kan du ikke få minitortillas kan du sagtens bruge almindelig store tortillas. Her vil jeg anbefale at fylde 6 hele tortillas, og skære dem over efter tilberedning. Fyldet vil muligvis flyde en smule ud, – det skubber du bare ind når de er færdig tilberedt.
Taquitos - Sprøde tortilla ruller med mexicansk krydret kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 12 mini hvedetortillas, 15 cm i diameter eller 6 store
- 200 g
revet cheddar
-
Spray fedt eller olie til pensling
Fyld
- 450 g
hakket kyllingekød
- 2 dl
salsa, - prøv denne hjemmelavede salsa eller køb et glas
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2
forårsløg, fintsnittet
- 2 tsk
mexicansk krydderi eller taco mix
- 2 spsk
jalapenos, finthakket
-
Salt og peber
-
Olie
Frisk salsa
- 400 g
små tomater, skåret i mindre tern
- 2
modne avocadoer, skåret i små tern
- 1
rødløg, finthakket
- 1 håndfuld
persille, finthakket
- 1
rød chili uden kerner, finthakket
- 1
lime
-
Peber
Sådan gør du
Frisk salsa
- Bland alle ingredienserne til salsaen, tilsæt lime og smag til med peber.
Fyld
- Varm lidt olie på en pande og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
- Tilsæt kyllingekødet og lad det brune af.
- Tilsæt mexicansk krydderi og lad det varme med et par minutter inden salsaen hældes over sammen med jalapenos. Lad det små simre 5-10 min., og smag til med salt og peber.
Tortilla ruller
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og spray det med sprayfedt eller smør det med olie.
- Læg en lag revet cheddar på hver tortilla og top med rigeligt fyld. Rul tortillaerne stramt, og placer dem på bagepapiret, - fortsæt til alle ruller er lavet.
- Spray dem alle med sprayfedt eller pensl dem med lidt olie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
- Server med hjemmelavet guacamole, creme fraiche og frisk salsa.
Halløj. Hvor ser dine sprøde tortilla fantastiske ud. Kan de mon fryses?
Hej Jette
Tusind tak, det er jeg så glad for at høre:) De smager virkelig også fantastisk
Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem, for de bliver spist op hver gang☺️ Men det tror jeg bestemt godt de kan, – giv dem god varme ved opvarmning så de bliver godt sprøde igen
Rigtig dejlig dag☀️
Mvh Dianna
Pingback: One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret
Pingback: Tinga taquitos vegetar - Opskrift på mexicanske sprøde tortilla
Simpelthen lækkert
Hej Anette
Tusind tusind tak altså:)
Kh Dianna