One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret

One pot mexicansk risret med bønner og linser

Lækker fyldig mexicansk risret med masser af linser og bønner, toppet med lækker smeltet cheddar.
Denne one pot/one pan vegetar ret er super nem at lave, og så smager den virkelig fantastisk. Det er det jeg vil kalde rigtig comfort food, – den lækre lidt snaskede risret med skøn smag af mexicanske krydderier og god den lækre smeltede cheddar. Server den med skiver af avocado, iskold creme fraiche og en lækker simpel ananassalsa.
Denne ret bruger jeg også til at lave lækre vegetariske tinga taquitos, – sprøde fyldte tortillas. Prøv dem også med lækkert kyllinge fyld, – chicken tinga taquitos.

One Pan mexicansk risret med bønner og linser

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på den lækreste mexicanske risret med masser af linser og bønner, - nem og hurtig hverdagsmad.

Ingredienser

  • One Pan mexicansk risret
  • 1 1/2 dl basmatiris
  • 1 1/2 dl grønne linser
  • 1 ds kidney eller sorte bønner, drænet for væde
  • 1 lille dåse majs
  • 1 stort løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet eller presset
  • 3 forårsløg, fintsnittet (gem toppene til pynt)
  • 2 store gulerødder, - groftrevet
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl god salsa, - prøv opskriften på denne lækre tomat salsa
  • 150 g cheddar, groftrevet
  • 1 spsk jalapenos, grofthakket
  • 3 tsk mexicansk krydderi eller taco krydderi
  • Salt og peber
  • Olie
  • Ananas salsa
  • 300 g frisk ananas
  • 1 avocado
  • 1 rød chili, uden kerner
  • 2 forårsløg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

1

Ananas salsa Fint hak chili og bredbladet persille, og snit forårsløgene fint.

2

Skær ananas og avocado i små stykker, og bland det godt med ovenstående.

3

Stil på køl til det skal serveres.

4

One Pan mexicansk risret Varm en god sjat olie en i pande og svits løg og hvidløg til de er klare.

5

Tilsæt mexicansk krydderi og svits med et par minutter.

6

Hæld linser og bouillonen over, og lad det simre ved middelvarme, under omrøring, i 10-15 min.

7

Hæld risene i blandingen og lad dem koge med i yderligere 12 min., - rør undervejs og tilsæt evt. mere bouillon så ikke retten koger tør, - al væden skal dog være absorberet når risene er tilberedt.

8

Rør salsa, jalapenos, revet gulerod, kidney bønner og fintsnittede forårsløg i retten, og lad det varme igennem i 5-8 min.

9

Smag til med salt og peber, sluk for blusset og rør cheddar osten i. Den skal smelte helt, så tænd evt. blusset hvis det er nødvendigt med mere varme.

10

Server retten toppet med skåret avocado, creme fraiche, fintsnittet toppe af forårsløg, og ananas salsa ved siden af.

One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret
One pot mexicansk risret – Opskrift på mexicansk vegetarret

Kommentarer

  1. Pingback: Tinga taquitos vegetar - Opskrift på mexicanske sprøde tortilla

  2. Lavet for første men bestemt ikke sidste gang det smagte vanvittigt godt ❤️

    • Hej Dorte

      Åh hvor lyder det godt, det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak for din dejlige besked:)

      Rigtig god weekend:)

      Mange hilsner
      Dianna

  3. Hvad er mexicansk krydderi?

    • Hej Julie

      Hvis du trykker på ordet Mexicansk krydderi, så kommer du til min opskrift på hjemmelavet Mexicansk krydderi:)
      Alternativ kan du bruge en taco mix eller lignende, – men det er super nemt at lave den selv og smager så dejligt

      Mange hilsner
      Dianna

  4. Annette Hæstrup

    Hvor meget salsa er der ca i 2 glas som der står i opskriften – glæder mig til st prøve retten

    • Hej Annette

      Ej for søren, godt du spørger. Det er 2 dl og ikke glas, – jeg får rettet det med det samme
      Rigtig god fornøjelse med den, – håber den falder i din smag

      Tusind tak og rigtig god dag

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*