Nem og lækker tatarsauce, – masser af fylde og simpelthen så cremet og god.
Tatarsauce smager fantastisk til bl.a. sprøde panerede fiskeretter, sprød kylling eller lignende. Derudover er hjemmelavet tatarsauce super lækkert i en sprød fiskeburger eller kyllingeburger.
Prøv den f.eks. til de her lækre sprøde fiskefingre, kyllingenuggets eller fishcakes.
Hvad er tatarsauce
Tatar sauce er en mayonnaise baseret dressing/dip/sauce tilsat krydderurter, syltede agurker og kapers.
Jeg bruger gerne en blanding af persille, purløg og dild i min tatarsauce, – men brug det du har og det du bedst kan lide. Du kan sagtens nøjes med en slags, – prøv f.eks. også med en smule frisk estragon eller kørvel, det er virkelig også lækkert.
Ønsker du en mere let version af tatarsauce, kan du sagtens erstatte 1 – 1 1/2 dl mayonnaise med 1 dl creme fraiche. Det gør den mindre fed, og tilfører mere syre.
Bruger jeg min tatarsauce som dip foretrækker jeg at gøre som skrevet herunder, da denne så er knap så tung. Bruger jeg den i en burger, laver jeg den på ren mayonnaise.
Tatarsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl mayonnaise
- 4-5 spsk friske krydderurter, - jeg bruger dild, purløg og persille
- 2 syltede drueagurker, finthakket (lidt over 1/2 dl)
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1-2 spsk friskepresset citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til tatarsaucen, og smag til med salt og peber.*Ønsker du en mere let version af tatarsauce, kan du sagtens erstatte 1 - 1 1/2 dl mayonnaise med creme fraiche. Det gør den mindre fed, og tilfører mere syre.Bruger jeg min tatarsauce som dip foretrækker jeg at gøre som skrevet herunder, da denne så er knap så tung. Bruger jeg dn i en burger, laver jeg den på ren mayonnaise.
- Opbevar tatarsaucen på køl til den skal serveres.