Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller

Panko panerede fishcakes

Fantastisk lækre fishcakes a la grove fiskefrikadeller, vendt i panko rasp og stegt sprøde i rigeligt rapsolie.
En virkelig lækker ret serveret med en frisk tatarsauce, – børnevenlig, nem og yderst velsmagende.
Børnene er vilde med dem herhjemme, og det er de vokse altså også.
Server dem med sprøde pommes frittes, en god grov salat, tatarsauce eller hjemmelavet remoulade.

Panko panerede fishcakes

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Lækre sprøde fishcakes med tatarsauce.
Denne portion giver til 4-6 personer alt efter om de serveres til frokost eller aftensmad.

Ingredienser

  • Sprøde fishcakes
  • 800 g fisk, - brug sæsonens fisk (jeg har her brugt laks og sej)
  • 1 løg, finthakket
  • 1 bundt dild, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 2 æg
  • 2 1/2 spsk hvedemel
  • 1 1/2 tsk salt
  • Peber
  • Evt. lidt mælk til at justere konsistensen med
  • 1/2 l rapsolie til stegning
  • Panering
  • 2 æg, sammenpisket
  • 1-2 dl hvedemel
  • 5 dl panko rasp
  • Tatarsauce
  • 1 dl god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 3 spsk syltede agurker, hakket
  • 1 spsk kapers, hakket
  • 1 bdt dild, finthakket
  • 1/2 citron, saften heraf
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tatarsauce Bland alle ingredienserne til tatarsaucen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal serveres.

2

Sprøde fishcakes Rens fisken fri for ben, fjern skind og evt. urenheder.

3

Blend fisken til en let grov masse, - ikke fin som fiskefars, - den skal have lidt struktur, dog uden for store stykker.

4

Tilsæt løg, dild, persille, æg, hvedemel og salt og rør farsen godt sammen.

5

Krydr med peber og lad farsen hvile et øjeblik.

6

Varm olien op på en pande til den når en temperatur på ca. 160-170 grader.

7

Form et par spiseskefulde fars til runde fishcakes, ca. 50 g pr. stk., - vend dem først i melet, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko raspen. Læg dem løbende på et spækbræt, - og stil dem gerne på køl 10 minutters tid inden de fritteres.

8

Fritter dem til de er gyldne og sprøde på begge sider, - ca. 4 min. på hver side, - og lad dem derefter suge på et lag køkkenrulle.

9

Server den lune sprøde fishcakes med hjemmerørt tatarsauce.

Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes – Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes – Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes – Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes – Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes – Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes – Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes - Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller
Sprøde fishcakes – Opskrift på panko panerede fiskefrikadeller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*