
Lækre sprøde og saftige chicken nuggets, – en rigtig børne klassiker.
Disse er vendt i bl.a. cornflakes der giver dem en skøn og sprød skorpe, og så har kyllingen trukket i kærnemælk i 6 timer, det gør den ultra mør og saftig.
Vi havde pigerne med i køkkenet i sidste uge hvor de skulle hjælpe med at lave chicken nugget. Det var et kæmpe hit, – pigerne elskede det og valgte at servere deres chicken nuggets med en skål friske grøntsager og lyserøde hjerter.

Sprøde og saftige chicken nuggets
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 gram kyllinge inderfilet, eller bryst skåret i mindre stykker
- 1/2 liter
kærnemælk
- 150 g
cornflakes
- 4 dl
hvedemel
- 4 æg, sammenpisket
-
Salt
- 1 l
rapsolie
Instructions
- Fjerne sener og urenheder fra kyllingfileterne, og skær dem derefter i størrelser svarende til lidt større nuggets.
- Vend dem i kærnemælken, dæk skålen til, og lad dem trække på køl i 6-8 timer.
- Blend cornflakes til en fin mel og læg dem i en tallerken.
- Hæl mel i en anden tallerken og krydr med salt.
- Sigt kyllingen fri fra kærnemælk og vend stykkerne i hvedemel, sammenpisket æg og til sidst de blendede cornflages, - sørg for at der er panering på hele stykket.
- Varm olien op i en gryde til den når ca. 160-180 grader.
- Friter stykkerne til de er gyldne og sprøde, og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.
- Server med en frisk salat, pommes eller i en chicken burger.