Chicken nuggets - Opskrift på sprøde kyllinge nuggets

Sprøde og saftige chicken nuggets

Lækre sprøde og saftige chicken nuggets, – en rigtig børne klassiker.
Disse er vendt i bl.a. cornflakes der giver dem en skøn og sprød skorpe, og så har kyllingen trukket i kærnemælk i 6 timer, det gør den ultra mør og saftig.
Vi havde pigerne med i køkkenet i sidste uge hvor de skulle hjælpe med at lave chicken nugget. Det var et kæmpe hit, – pigerne elskede det og valgte at servere deres chicken nuggets med en skål friske grøntsager og lyserøde hjerter.

Sprøde og saftige chicken nuggets

By Dianna Brinch
Tid: Min. 7 timer.

Opskrift på de lækreste chicken nuggets som hele familien bliver lettere afhængige af.

Ingredienser

  • 600-800 gram kyllinge inderfilet, eller bryst skåret i mindre stykker
  • 1/2 liter kærnemælk
  • 150 g cornflakes
  • 4 dl hvedemel
  • 3-4 æg, sammenpisket
  • Salt
  • 1 l rapsolie

Fremgangsmåde

1

Fjerne sener og urenheder fra kyllingfileterne, og skær dem derefter i størrelser svarende til lidt større nuggets.

2

Vend dem i kærnemælken, dæk skålen til, og lad dem trække på køl i 6-8 timer.

3

Blend cornflakes til en fin mel og læg dem i en tallerken.

4

Hæl mel i en anden tallerken og krydr med salt.

5

Sigt kyllingen fri fra kærnemælk og vend stykkerne i hvedemel, sammenpisket æg og til sidst de blendede cornflages, - sørg for at der er panering på hele stykket.

6

Varm olien op i en gryde til den når ca. 160-180 grader.

7

Friter stykkerne til de er gyldne og sprøde, og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.

8

Server med en frisk salat, pommes eller i en chicken burger.

Chicken nuggets - Opskrift på sprøde kyllinge nuggets
Chicken nuggets – Opskrift på de lækreste sprøde kyllinge nuggets.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*