Vegetarisk massaman – Autentisk og smagfuld thai opskrift

Vegetarisk massaman

Vegetarisk massaman
Opskrift på thai curry massaman - en vegetarisk version med sød kartoffel, almindelig kartoffel og broccoli.
Vegetarisk massaman – Autentisk og smagfuld thai opskrift

Denne vegetariske massaman er en skøn og autentisk thailandsk ret, fyldt med smag og lækre grøntsager.
Retten er lavet på en base af kokosmælk, bouillon og kaffir limeblade, der giver en fantastisk balance og en skøn aroma.
Kombinationen af sød kartoffel, almindelig kartoffel og broccoli giver både et fyldigt og mættende måltid med masser af struktur og bid. Den er desuden krydret med hvidløg og frisk ingefær, som giver retten den klassiske, dybe smag.
Server massaman med ris og top med sprøde peanuts og lidt hakket persille for en ekstra frisk finish.
En perfekt ret til både hverdag og gæstemiddag – og en mild og krydret thai curry som hele familien kan spise med på.

Vegetarisk massaman – Autentisk og smagfuld thai opskrift

Vegetarisk massaman

Opskrift på thai curry massaman – en vegetarisk version med sød kartoffel, almindelig kartoffel og broccoli.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Thai
Nøgleord: Massaman, Thai karry, Thai mad, Vegetarisk, Vegetarisk aftensmad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 løg, skåret i kvarte
  • 500 g sød kartoffel, skåret i tern
  • 400 g kartofler, skåret i tern
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk frisk ingefær, finthakket
  • 4 spsk massaman karry pasta
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 400 ml kokosmælk
  • 6 kaffir limeblade
  • 300 g broccoli, i små buketter
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk fiskesauce
  • 1 lime, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Derudover

  • Kogte ris
  • Peanuts
  • Evt. persille

Instructions

  • Varm en sjat olie i en gryde og steg løgene i 2-3 minutter.
  • Tilsæt sød kartoffel, kartofler, hvidløg og ingefær, og steg det med i 5 minutter tid. Krydr med friskkværnet peber.
  • Rør karrypastaen i, og tilsæt derefter bouillon, kokosmælk og lime blade. Læg låg på, og lad retten simre i ca. 10-15 minutter, eller til kartoflerne er næsten møre.
  • Tilsæt broccoli buketterne, og lad dem tilberede i ca. 4-5 minutter, eller til de har den konsistens, du foretrækker.
  • Rør farin og fiskesauce i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.
  • Server retten med kogte ris, peanuts og evt. et drys persille.
Vegetarisk massaman – Autentisk og smagfuld thai opskrift
Vegetarisk massaman – Autentisk og smagfuld thai opskrift

Kommentarer

  1. Anne G Bendixen

    Hvor finder jeg det karry pasta og kaffir limeblade?‍♀️ Og kan det erstattes med noget andet?

    • Hej Anne

      Karrypastaen plejer de at have i de lokale bazaare/grønthandlere – og limebladene er tørrede og findes i større supermarkeder som Kvickly Føtex, Meny osv – de er ved krydderierne 🙂

      Kh Dianna

  2. 4 stars
    Virkelig lækker! Men en smule stærkere end man kender den fra Thailand 🙂

  3. Anonym

    5 stars
    Jeg savnede slet ikke kødet, den havde en virkelig god fylde

  4. Sandra

    Den smagte godt, men den var godt nok lige lidt for stærk, men det ved vi til en anden gang. Min søn fik noget andet den dag

    • Hej Sandra

      Ej hvor mærkeligt, den massamen jeg har er slet ikke stærk, kun krydret:)
      Prøv med lidt mindre næste gang 🙂

      Kh Dianna

4.50 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)