Fish and chips - Opskrift på hjemmelavet Fish'n'Chips

Fish and chips

Fish and chips
Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips
Fish and chips - Opskrift på hjemmelavet Fish'n'Chips

Opskrift på den lækreste hjemmelavede fish and chips, – panerede fiskestykker med pommes frites.
Vi bruger gerne torsk når vi laver fish and chips, da jeg godt kan lide konsistensen, – men brug den hvide fisk du foretrækker.
Ligeledes afhænger pommefritterne også af tiden herhjemme, nogle gange laver vi dem Heston Blumenthal style, andre gange kommer de en tur i ovnen med lidt olie og krydderier. Og skal det gå rigtig hurtig, så er det altså ingen skam at købe en pose ovn fritter i supermarkedet 😉

Fish and chips - Opskrift på hjemmelavet Fish'n'Chips

Fish and chips

Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Fisken

  • 500 g

    torskefilet

  • 2 dl

    hvedemel

  • 6 dl

    panko rasp

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 2 l

    smagsneutral olie til at fritere i

  • Salt og peber

Pommes frites

  • 1,2 kg

    bagekartofler

  • Lidt olie

  • Salt

Tatarsauce

  • 1 dl

    god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 6 cornichoner, grofthakket
  • 3 spsk

    syltede agurker, hakket

  • 1 bdt

    dild, finthakket

  • Salt og peber

  • 1/2

    citron, saften heraf

Sådan gør du

Tatarsauce

  • Rør creme fraiche sammen med mayonnaisen og tilsæt skalotteløg, kapers, cornichoner og dild. Smag dressingen til med salt og peber og stil på køl til den skal bruges.

Pommes frites i ovnen

  • Rens kartoflerne (jeg lader skrællen blive på) og skær dem ud i store grove stykker.
  • Skyd dem grundigt i rigeligt koldt vand, lad dem gerne trække i 15-20 min. i vandet og skyld igen.
  • Dup kartoflerne tørre i et viskestykke, vender dem i en smule olie, krydr med salt og bager dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde.

Fisken

  • Varm olien op til ca. 160-180 grader.
  • Skær torskefileterne i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Bland melet med lidt salt og peber og vend torskestykkerne heri. Vend derefter stykkerne i sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
  • Friter fiskestykkerne til de er gyldne og sprøde.
Fish and chips - Opskrift på hjemmelavet Fish'n'Chips
Fish and chips – Opskrift på hjemmelavet Fish’n’Chipsq

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Tatarsauce - Opskrift på nem og lækker tatarsauce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*