Fish and chips - Opskrift på hjemmelavet Fish'n'Chips

Fish and chips

Anbefal

Opskrift på den lækreste hjemmelavede fish and chips, – panerede fiskestykker med pommes frites.
Vi bruger gerne torsk når vi laver fish and chips, da jeg godt kan lide konsistensen, – men brug den hvide fisk du foretrækker.
Ligeledes afhænger pommefritterne også af tiden herhjemme, nogle gange laver vi dem Heston Blumenthal style, andre gange kommer de en tur i ovnen med lidt olie og krydderier. Og skal det gå rigtig hurtig, så er det altså ingen skam at købe en pose ovn fritter i supermarkedet 😉

Fish and chips

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips

Ingredienser

  • Fisken
  • 500 g torskefilet
  • 1-2 dl hvedemel
  • 4-6 dl panko rasp
  • 2 æg, sammenpisket
  • 2 l smagsneutral olie til at fritere i
  • Salt og peber
  • Pommes frites
  • 1,2 kg bagekartofler
  • Lidt olie
  • Salt
  • Tatarsauce
  • 1 dl god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 4-6 cornichoner, grofthakket
  • 1 spsk kapers, hakket
  • 1 bdt dild, finthakket
  • Salt og peber
  • 1/2 citron, saften heraf

Fremgangsmåde

1

Tatarsauce Rør creme fraiche sammen med mayonnaisen og tilsæt skalotteløg, kapers, cornichoner og dild. Smag dressingen til med salt og peber og stil på køl til den skal bruges.

2

Pommes frites i ovnen Rens kartoflerne (jeg lader skrællen blive på) og skær dem ud i store grove stykker.

3

Skyd dem grundigt i rigeligt koldt vand, lad dem gerne trække i 15-20 min. i vandet og skyld igen.

4

Dup kartoflerne tørre i et viskestykke, vender dem i en smule olie, krydr med salt og bager dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde.

5

Fisken Varm olien op til ca. 160-180 grader.

6

Skær torskefileterne i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke.

7

Bland melet med lidt salt og peber og vend torskestykkerne heri. Vend derefter stykkerne i sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.

8

Friter fiskestykkerne til de er gyldne og sprøde.

Fish and chips - Opskrift på hjemmelavet Fish'n'Chips
Fish and chips – Opskrift på hjemmelavet Fish’n’Chipsq

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.