Opskrift på den lækreste hjemmelavede fish and chips, – panerede fiskestykker med pommes frites.
Vi bruger gerne torsk når vi laver fish and chips, da jeg godt kan lide konsistensen, – men brug den hvide fisk du foretrækker.
Ligeledes afhænger pommefritterne også af tiden herhjemme, nogle gange laver vi dem Heston Blumenthal style, andre gange kommer de en tur i ovnen med lidt olie og krydderier. Og skal det gå rigtig hurtig, så er det altså ingen skam at købe en pose ovn fritter i supermarkedet 😉
Fish and chips
Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips
Ingredienser
- Fisken
- 500 g torskefilet
- 1-2 dl hvedemel
- 4-6 dl panko rasp
- 2 æg, sammenpisket
- 2 l smagsneutral olie til at fritere i
- Salt og peber
- Pommes frites
- 1,2 kg bagekartofler
- Lidt olie
- Salt
- Tatarsauce
- 1 dl god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 skalotteløg, finthakket
- 4-6 cornichoner, grofthakket
- 3 spsk syltede agurker, hakket
- 1 bdt dild, finthakket
- Salt og peber
- 1/2 citron, saften heraf
Fremgangsmåde
Tatarsauce Rør creme fraiche sammen med mayonnaisen og tilsæt skalotteløg, kapers, cornichoner og dild. Smag dressingen til med salt og peber og stil på køl til den skal bruges.
Pommes frites i ovnen Rens kartoflerne (jeg lader skrællen blive på) og skær dem ud i store grove stykker.
Skyd dem grundigt i rigeligt koldt vand, lad dem gerne trække i 15-20 min. i vandet og skyld igen.
Dup kartoflerne tørre i et viskestykke, vender dem i en smule olie, krydr med salt og bager dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde.
Fisken Varm olien op til ca. 160-180 grader.
Skær torskefileterne i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke.
Bland melet med lidt salt og peber og vend torskestykkerne heri. Vend derefter stykkerne i sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
Friter fiskestykkerne til de er gyldne og sprøde.

Pingback: Tatarsauce - Opskrift på nem og lækker tatarsauce