Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips

Fish and chips

Opskrift på den lækreste hjemmelavede fish and chips, – panerede fiskestykker med pommesfrites.
Vi bruger gerne torsk når vi laver fish and chips, men man kan bruge den hvide fisk man foretrækker.
Ligeledes afhænger pommefriterne også af tiden herhjemme, nogle gange laver vi dem Heston Blumenthal style, andre gange kommer de en tur i ovnen med lidt olie og krydderier eller også køber vi nogle gode færdigskårede fra frost.

Fish and chips

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips

Ingredienser

  • 500 g torskefilet
  • 1-2 dl hvedemel
  • 4-6 dl panko rasp
  • 2 æg, sammenpisket
  • 2 l smagsneutral olie til at fritere i
  • 1 kg pommes frites, tilberedes som beskrevet på posen, hjemmelavet i ovn eller friture
  • Salt og peber
  • Evt. remoulade eller mayonnaise til dip

Fremgangsmåde

1

Tilbered pommesfritterne som beskrevet på posen, eller lav dine egne Heston Blumenthal style, eller en mere simpel udgave hvor du skærer 1 kg bagekartofler i skiver, skyller dem grundigt i koldt vand, dup dem tørre, krydr med salt, vender dem i en smule olie og bager dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader (alt efter størrelse på skiverne).

2

Varm olien op til ca. 160-180 grader.

3

Skær torskefileterne i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke.

4

Bland melet med lidt salt og peber og vend torskestykkerne heri. Vend derefter stykkerne i sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.

5

Friter fiskestykkerne til de er flotte gyldne, ca. 6 min., men hold konstant øje.

6

Server de friterede fiskestykker med varme pommes frites og evt. mayonnaise eller remoulade.

Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips
Opskrift på hjemmelavet Fish n Chips

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.