Lækre Steak Dogs, – en gourmet hotdog i klæder, fyldt med rosastegt oksemørbrad, bearnaise sauce og variation af løg.
Denne lækre Steak Dog er toppet med intet mindre en 3 slags løg, – bløde søde løg, syltede rødløg og hjemmelavede ristede løg.
Du kan bruge en hvilken som helst mørt stykke tilberedt oksekød, hvis du skulle ligge inde med en rest, – eller du kan stege et stykke mørbrad på panden og skære det i fine tynde skiver til at fylde i dine steak dogs.
Et super nemt og virkelig lækkert måltid der kan serveres både til frokost og aftensmad.
Prøv også denne lækre Steak Dog med pesto, kål og karse.
Steak Dogs med bearnaise og variation af løg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
oksemørbrad eller anden mørt oksekød (fersk eller tilberedte rester)
- 8
Bløde løg
- 2
store løg
- 50 g
smør
- 1 1/2 spsk
sukker
Ristede løg
- 2
store løg, skrællede
- 4 spsk
hvedemel
-
Salt
- 1 l
smagsneutral olie, - vi bruger gerne rapsolie
Sådan gør du
- Tag kødet ud af køleskabet i god tid så det ikke er iskoldt, - krydr med salt og peber.
- Varm en god sjat smør og olie på en pande og smid et par kviste rosmarin, timian og knuste fed hvidløg ved, - brus godt af.
- Steg kødet ved god høj varme til det er godt brunet og har fået en flot stegeskorpe, og gør det samme på den anden side.
- Skru ned for blusset, og lad kødet tilberede færdigt ved medium varme til det når en kerne temperatur på 56 grader, - selvfølgelig afhængigt af hvordan man ønsker sit kød tilberedt. Tag kødet af panden og lad det trække på et spækbræt i ca. 15 min. inden det skæres i fine tynde skiver.
Ristede løg
- Varm olien op i en gryde til den rammer 160-170 grader.
- Halver de skrællede løg og snit dem i ca. 3 mm tykkelse.
- Bland hvedemel med lidt salt og vend løgene godt rundt i mel blandingen.
- Friter løgene lidt ad gangen, - vær opmærksom på at olien bruser godt op når løgene kommes i, så tag små mængder ad gangen.
- Når løgene er fine gyldne tages de op med en hulske, og lægges på lidt køkkenrulle inden de skal serveres.
Bløde løg
- Skær løgene i strimler.
- Smelt smørret og steg løgene klare og møre ved middel varme.
- Tilsæt sukkeret og lad det smelte og karamellisere løgene.
- Lad derefter løgene stå ved svag varme til de skal serveres.
Steak Dogs
- Varm pølsebrødene.
- Læg et tyk stribe bearnaise i bunden af brødet, top med bløde løg og 3-4 skiver kød.
- Læg dupper af bearnaise på toppen og top med ristede løg, syltede rødløg, karse og syltede sennepsfrø.
Pingback: Steak dog med oksemørbrad - Opskrift på gourmet hotdog
Super lækre gourmet hotdogs. Vi lavede dem med oksefilet, og det fungerede også perfekt!
Nok den bedste Steak dog EVER ! Brødene er i en klasse helt for sig selv smager helt fantastisk 😉 og mørbrad kan jo også noget i kombinationen med løg og syltende sennepsfrø. Kæmpe tak til Gourmetministeriet for at dele !!
Super lækker opskrift,..tak for den 🙂
Men jeg forstår ikke, hvorfor mine syltede sennepskorn ikke gelerer? Har du mon en forklaring?
Hej Julianna
Dejligt at høre – tak 🙂
Hmmmm, altså de skal ikke som sådan have en “lage” at ligge i hvis du tænker det – de skal kloges ind til en fast konsistens.
Her vil de i samle sig, og måske nok føles lidt gelé artige 🙂
Kh Dianna