Lækker fyldig spinatsalat med bagt hokkaido, grønkål og feta. Den er super nem at lave, og så går den perfekt både som tilbehør til kød, eller til en gang lækre fladbrød med en god dip til.
Hokkaido sæsonen er dejlig lang, og udover denne skønne salat kan du også lave denne lækre græskarsuppe med varme krydderier eller denne cremede græskarrisotto.
Spinatsalat med bagt græskar og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1/2
hokkaido græskar
- 3 store håndfulde
spinat
- 4
stilke grønkål
- 100 g
feta
- 1/2 dl
græskarkerner
-
Olie
-
Salt og peber
Marinade
- 3 spsk
olivenolie
- 2 spsk
god mørk balsamico creme
- 1 spsk
honning
- 1/2 spsk
vand
-
Salt og peber
Sådan gør du
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden og rør det godt sammen.
- Smag til med salt og peber og sti til side.
Salaten
- Skyl græskarret, fjern kernerne og skær det ud i mindre stykker. Lad endelig skralden sidde, - det giver en skøn farve og skruktur.
- Vendt græskarstykkerne med en smule olie, salt og peber, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 25-30 min. Lad stykkerne køle let af.
- Rist græskarkernerne på en tør pande til de bruner let og begynder at dufte. Læg dem til side på en tallerken.
- Overhæld grønkålen med kogende vand og skyld derefter i rigeligt koldt vand, - det giver en smukkere farve på kålen, og den bliver lyn tilberedt så den ikke er så hård. Dup bladene tørre og hak derefter grønkålen fint.
- Bland spinat, grønkål og bag græskar og anret det på et fad. Fordel stykker af feta i salaten og drys med ristede græskarkerner.
- Hæld marinaden over salaten inden servering.