Opskrift på lækker bagt græskar vendt med spinat, grønkål, feta og en lækker marinade.
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Salaten
1/2
hokkaido græskar
3store håndfulde
spinat
4
stilke grønkål
100g
feta
1/2dl
græskarkerner
Olie
Salt og peber
Marinade
3spsk
olivenolie
2spsk
god mørk balsamico creme
1spsk
honning
1/2spsk
vand
Salt og peber
Sådan gør du
Marinade
Bland alle ingredienserne til marinaden og rør det godt sammen.
Smag til med salt og peber og sti til side.
Salaten
Skyl græskarret, fjern kernerne og skær det ud i mindre stykker. Lad endelig skralden sidde, - det giver en skøn farve og skruktur.
Vendt græskarstykkerne med en smule olie, salt og peber, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 25-30 min. Lad stykkerne køle let af.
Rist græskarkernerne på en tør pande til de bruner let og begynder at dufte. Læg dem til side på en tallerken.
Overhæld grønkålen med kogende vand og skyld derefter i rigeligt koldt vand, - det giver en smukkere farve på kålen, og den bliver lyn tilberedt så den ikke er så hård. Dup bladene tørre og hak derefter grønkålen fint.
Bland spinat, grønkål og bag græskar og anret det på et fad. Fordel stykker af feta i salaten og drys med ristede græskarkerner.