
Hokkaidosuppe, – lækker cremet efterårssuppe, smagt til med chili og varme krydderier.
Græskarsuppe er utrolig nem at lave, og så smager det bare helt vidunderligt. Derudover er det en økonomisk rigtig fornuftig ret, og den kan toppes med alt fra kerner, bacon, suppehorn, croutoner og lignende
Herhjemme står på menuen flere gange i løbet af de kølige efterårs og vintermåneder, – og hele familien elsker den.
Græskarsuppen kan laves spicy, som jeg gør her, hvilket jeg synes passer godt til den naturlig sødme der er i græskarret. Men suppen kan også sagtens laves helt mild og uden chili, hvis man ikke er til det stærke.
Top den f.eks. med en klat cremefraiche, sprød bacon og krydderurter.

Spicy græskarsuppe af hokkaido
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 1
hokkaido græskar
- 2
bagekartofler, i tern
- 1
stort løg, grofthakket
- 4 fed
hvidløg, finthakket
- 2 cm
ingefær, fintrevet (ca. 1 spsk)
- 1 dl
piskefløde
- 7 dl
grøntsagsbouillon
- 1/2
citron, saften heraf
- 1/2 tsk
koriander, stødt
- 1/2 tsk
spidskommen, stødt
- 1 tsk
chiliflager, smag selv til
- 1/4 tsk
cayennepeber (kan undlades)
-
Salt og peber
-
Olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Vask hakkaido græskarret godt, befri det for kernerne og skær ud i mindre stykker, - jeg bruger også skrællen.
- Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær af et par minutter.
- Tilsæt græskar og kartofler sammen med krydderierne (undtagen cayenne), og varm med et par minutter.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og piskefløde og lad suppen simre i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen glat og smag til med citron, salt og peber, og juster evt. styrken med cayennepeber.
- Server med iskold creme fraiche, bacon eller ristede kikærter.
Pingback: Spinatsalat med bagt græskar - Opskrift på bagt græskar med spinat
Virkelig en lækker og dejlig suppe. Jeg har lavet den flere gange. Og skal lave den igen i morgen.
Hejsa
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna