Spicy græskarsuppe - Opskrift på hokkaidosuppe med chili

Spicy græskarsuppe med hokkaido

Spicy græskarsuppe af hokkaido
Opskrift på spicy græskarsuppe af hokkaido
Spicy græskarsuppe - Opskrift på hokkaidosuppe med chili

Hokkaidosuppe, – lækker cremet efterårssuppe, smagt til med chili og varme krydderier.
Græskarsuppe er utrolig nem at lave, og så smager det bare helt vidunderligt. Derudover er det en økonomisk rigtig fornuftig ret, og den kan toppes med alt fra kerner, bacon, suppehorn, croutoner og lignende
Herhjemme står på menuen flere gange i løbet af de kølige efterårs og vintermåneder, – og hele familien elsker den.
Græskarsuppen kan laves spicy, som jeg gør her, hvilket jeg synes passer godt til den naturlig sødme der er i græskarret. Men suppen kan også sagtens laves helt mild og uden chili, hvis man ikke er til det stærke.
Top den f.eks. med en klat cremefraiche, sprød bacon og krydderurter.

Spicy græskarsuppe - Opskrift på hokkaidosuppe med chili

Spicy græskarsuppe af hokkaido

Opskrift på spicy græskarsuppe af hokkaido
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 20 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    hokkaido græskar

  • 2

    bagekartofler, i tern

  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 4 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2 cm

    ingefær, fintrevet (ca. 1 spsk)

  • 1 dl

    piskefløde

  • 7 dl

    grøntsagsbouillon

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1/2 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    chiliflager, smag selv til

  • 1/4 tsk

    cayennepeber (kan undlades)

  • Salt og peber

  • Olivenolie til stegning

Instructions

  • Vask hakkaido græskarret godt, befri det for kernerne og skær ud i mindre stykker, - jeg bruger også skrællen.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær af et par minutter.
  • Tilsæt græskar og kartofler sammen med krydderierne (undtagen cayenne), og varm med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og piskefløde og lad suppen simre i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen glat og smag til med citron, salt og peber, og juster evt. styrken med cayennepeber.
  • Server med iskold creme fraiche, bacon eller ristede kikærter.

Notes

Denne græskarsuppe kan også sagtens laves med butternut squash, - de varme krydderier passer perfekt til begge variationer.

Kommentarer

  1. Pingback: Spinatsalat med bagt græskar - Opskrift på bagt græskar med spinat

  2. Anonym

    5 stars
    Virkelig en lækker og dejlig suppe. Jeg har lavet den flere gange. Og skal lave den igen i morgen.

    • Hejsa

      Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  3. Amalie

    5 stars
    Virkelig lækker suppe! Jeg laver det lidt ad hoc, så jeg har ikke målt ingredienserne, og har droppet boullion, og bare tilføjet lidt mere fløde – super lækkert!! Mange tak for opskriften 😉

  4. Henriette

    Hej.
    Jeg har et stort græskar tilovers fra Halloween som vi ikke fik udskåret. Kan jeg evt. bruge det i stedet for hokkaido?
    På forhånd mange tak for svar – og tak for dine skønne opskrifter. Jeg skal lave din kartoffelsuppe med blomkål i aften 🙂
    Bh. Henriette

    • Hej Henriette

      Man kan som udgangspunkt godt bruge de store græskar til madlavning – men smagen er begrænset, så jeg tror du skal gå efter Hokkaido 🙂

      Kh Dianna

  5. Glennie

    5 stars
    L Æ K K E R

4.75 from 20 votes (17 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)