Den nemmeste og lækreste italienske klassiker, – Pasta Aglio e Olio. En vidunderlig ret med god olivenolie og gavmilde mængder hvidløg, – så enkelt kan det gøres.
Og når jeg siger italiensk klassiker, så må jeg nok passe lidt på, – for i min version kommer der altså og en god håndfuld parmesan i. Om man gør det originalt? Hmm, jeg tror det ikke;-) men jeg synes det runder smagen af på den helt rigtige måde, – og ønsker man det ikke, så undlader man bare.
Pasta Aglio e Olie, eller pasta med hvidløg og olie kan serveres alene, – eller du kan serveres den som tilbehør til et stykke kylling, bøf eller lignende.
Krydr med chiliflage efter temperament, – styrken er meget forskellig alt efter hvor du køber dem, så smag altid på dem først.
Spaghetti Aglio e olio, – klar på bare 15-20 minutter, fyldt med smag og ægte italiensk stemning.
Spaghetti Aglio e Olio
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 1 dl god olivenolie (vigtigt)
- 5-6 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 potte persille
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 dl pastavand
- 1/2 tsk chiliflager – smag til
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak stilkene af persillen fint, og læg dem til side. Hak ligeledes toppene fint, og læg også disse til side – hver for sig.
- Kog pastaen en minut mindre end beskrevet på pakken.
- Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og de finthakkede persillestilke, og lad dem simre i olien mens pastaen koger.Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, – olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
- Et par minutter inden pastaen er færdig kogt, hælder du også chilien på panden, og steger den med.
- Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden.
- Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, – vend det hele tiden godt rundt.
- Smag til med salt og peber, – og server straks.