Opskrift på den bedste pasta Aglio e Olio, - som helt enkelt er pasta med hvidløg og olie.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gspaghetti
1dlgod olivenolie (vigtigt)
5-6fedhvidløg, revet eller presset
1pottepersille
50gparmesan, fintrevet
1dlpastavand
1/2tskchiliflager - smag til
Salt og peber
Sådan gør du
Hak stilkene af persillen fint, og læg dem til side. Hak ligeledes toppene fint, og læg også disse til side - hver for sig.
Kog pastaen en minut mindre end beskrevet på pakken.
Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og de finthakkede persillestilke, og lad dem simre i olien mens pastaen koger.Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, - olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
Et par minutter inden pastaen er færdig kogt, hælder du også chilien på panden, og steger den med.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden.
Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, - vend det hele tiden godt rundt.