Lækre mad-æbleksiver med bacon, – serveret med rødbede marmelade. De her æbleskiver smager afsindig godt, – og så er de super nemme at lave.
Rødbede marmeladen laves af lage fra syltede rødbeder, kogt op med ager ager, der får det til at stivne. Blend og juster konsistensen med vand, – voila, så har du rødbede marmelade.
Har du ikke ager ager kan du bruge husblas (se ingredienslisten), min erfaring er dog at det opfører sig en smule anderledes, – og jeg foretrækker derfor ager ager. Ager ager kan købes mange steder, – inkl. flere steder på nettet.
Disse æbleskiver fik min mand og jeg for mange år siden på Nimb, – en vidunderlig smagsoplevelse som jeg selvfølgelig må gengive. Prøv dem også med bakskuld eller resterne af anden fra juleaften.

Salte æbleskiver med bacon
Ingredienser
Æbleskiver
- 6 æg
- 140 g hvedemel
- 1 1/2 dl piskefløde
- 70 g smør
- 1 lille løg, finthakket
- 80 g bacon
- 1 tsk salt
- Purløg til toppen og evt. lidt sprød bacon
- Smør til stegning, gerne klaret smør
Rødbede marmelade
- 2 1/2 dl syltelage fra rødbeder
- 3 1/2 g ager ager – kan erstattes af 2 1/2 blade udblødt husblas
Sådan gør du
Rødbede marmelade
- Bring syltelagen i kog.
- Tilsæt ager-ager og kog op. Bruges husblas, varmes lagen blot op – og den udblødte husblas røres ud heri.
- Sigt blandingen gennem en fin sigte, og lad den køle helt af i køleskab til den stivner, – ca. 2 timer.
- Blend blandingen til en fin marmelade, juster evt. konsistensen med lidt kogende vand – og sæt den på køl til den skal serveres.
Æbleskiver
- Steg baconen gylden,- ikke sprød, bare gylden. Hak den fint og læg den til side.
- Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, hæld baconen ved og lad det køle let af.
- Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive i en skål – stil dem til side.
- Rør smør blandingen med løg og bacon sammen med fløde og salt.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør det godt ind i dejen.
- Rør æggeblommerne ind i dejen og vend til sidst de stive æggehvider i dejen,- gør det af et par omgange.
- Steg æbleskiverne i en god klat smør, gerne klaret. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, – så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
- Server æbleskiverne toppet med lidt finthakket purløg, evt. knust sprød bacon og rødbede marmelade.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.




Kan de laves om morgenen og lunes i ovnen til aften?
Hej Sabina
Det kan du sagtens gøre 🙂
Dbh Dianna