Lækre mad-æbleksiver med bacon, – serveret med rødbede marmelade. De her æbleskiver smager afsindig godt, – og så er de super nemme at lave.
Rødbede marmeladen laves af lage fra syltede rødbeder, kogt op med ager ager, der får det til at stivne. Blend og juster konsistensen med vand, – voila, så har du rødbede marmelade.
Har du ikke ager ager kan du bruge husblas (se ingredienslisten), min erfaring er dog at det opfører sig en smule anderledes, – og jeg foretrækker derfor ager ager. Ager ager kan købes mange steder, – inkl. flere steder på nettet.
Disse æbleskiver fik min mand og jeg for mange år siden på Nimb, – en vidunderlig smagsoplevelse som jeg selvfølgelig må gengive. Prøv dem også med bakskuld eller resterne af anden fra juleaften.
Salte æbleskiver med bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Æbleskiver
- 6 æg
- 140 g hvedemel
- 1 1/2 dl piskefløde
- 70 g smør
- 1 lille løg, finthakket
- 80 g bacon
- 1 tsk salt
- Purløg til toppen og evt. lidt sprød bacon
- Smør til stegning, gerne klaret smør
Rødbede marmelade
- 2 1/2 dl syltelage fra rødbeder
- 3 1/2 g ager ager – kan erstattes af 2 1/2 blade udblødt husblas
Sådan gør du
Rødbede marmelade
- Bring syltelagen i kog.
- Tilsæt ager-ager og kog op. Bruges husblas, varmes lagen blot op – og den udblødte husblas røres ud heri.
- Sigt blandingen gennem en fin sigte, og lad den køle helt af i køleskab til den stivner, – ca. 2 timer.
- Blend blandingen til en fin marmelade, juster evt. konsistensen med lidt kogende vand – og sæt den på køl til den skal serveres.
Æbleskiver
- Steg baconen gylden,- ikke sprød, bare gylden. Hak den fint og læg den til side.
- Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, hæld baconen ved og lad det køle let af.
- Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive i en skål – stil dem til side.
- Rør smør blandingen med løg og bacon sammen med fløde og salt.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør det godt ind i dejen.
- Rør æggeblommerne ind i dejen og vend til sidst de stive æggehvider i dejen,- gør det af et par omgange.
- Steg æbleskiverne i en god klat smør, gerne klaret. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, – så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
- Server æbleskiverne toppet med lidt finthakket purløg, evt. knust sprød bacon og rødbede marmelade.
Kan de laves om morgenen og lunes i ovnen til aften?
Hej Sabina
Det kan du sagtens gøre 🙂
Dbh Dianna
Kan de laves og fryses til senere?
Hej Pia
Det kan de sagtens ja 🙂
Kh Dianna