Salte æbleskiver med bacon - Opskrift på mad-æbleskiver

Salte æbleskiver med bacon

Salte æbleskiver med bacon
Opskrift på lækre mad-æbleskiver med løg og bacon.
Denne opskrift giver ca. 14 æbleskiver
Salte æbleskiver med bacon - Opskrift på mad-æbleskiver

Lækre mad-æbleksiver med bacon, – serveret med rødbede marmelade. De her æbleskiver smager afsindig godt, – og så er de super nemme at lave.
Rødbede marmeladen laves af lage fra syltede rødbeder, kogt op med ager ager, der får det til at stivne. Blend og juster konsistensen med vand, – voila, så har du rødbede marmelade.
Har du ikke ager ager kan du bruge husblas (se ingredienslisten), min erfaring er dog at det opfører sig en smule anderledes, – og jeg foretrækker derfor ager ager. Ager ager kan købes mange steder, – inkl. flere steder på nettet.
Disse æbleskiver fik min mand og jeg for mange år siden på Nimb, – en vidunderlig smagsoplevelse som jeg selvfølgelig må gengive. Prøv dem også med bakskuld eller resterne af anden fra juleaften.

Salte æbleskiver med bacon - Opskrift på mad-æbleskiver

Salte æbleskiver med bacon

Opskrift på lækre mad-æbleskiver med løg og bacon.
Denne opskrift giver ca. 14 æbleskiver
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Æbleskiver

  • 6 æg
  • 140 g hvedemel
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 70 g smør
  • 1 lille løg, finthakket
  • 80 g bacon
  • 1 tsk salt
  • Purløg til toppen og evt. lidt sprød bacon
  • Smør til stegning, gerne klaret smør

Rødbede marmelade

  • 2 1/2 dl syltelage fra rødbeder
  • 3 1/2 g ager ager – kan erstattes af 2 1/2 blade udblødt husblas

Sådan gør du

Rødbede marmelade

  • Bring syltelagen i kog.
  • Tilsæt ager-ager og kog op. Bruges husblas, varmes lagen blot op – og den udblødte husblas røres ud heri.
  • Sigt blandingen gennem en fin sigte, og lad den køle helt af i køleskab til den stivner, – ca. 2 timer.
  • Blend blandingen til en fin marmelade, juster evt. konsistensen med lidt kogende vand – og sæt den på køl til den skal serveres.

Æbleskiver

  • Steg baconen gylden,- ikke sprød, bare gylden. Hak den fint og læg den til side.
  • Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, hæld baconen ved og lad det køle let af.
  • Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive i en skål – stil dem til side.
  • Rør smør blandingen med løg og bacon sammen med fløde og salt.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør det godt ind i dejen.
  • Rør æggeblommerne ind i dejen og vend til sidst de stive æggehvider i dejen,- gør det af et par omgange.
  • Steg æbleskiverne i en god klat smør, gerne klaret. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, – så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
  • Server æbleskiverne toppet med lidt finthakket purløg, evt. knust sprød bacon og rødbede marmelade.
Salte æbleskiver med bacon - Opskrift på mad-æbleskiver
Salte æbleskiver med bacon – Opskrift på mad-æbleskiver
Salte æbleskiver med bacon - Opskrift på mad-æbleskiver
Salte æbleskiver med bacon – Opskrift på mad-æbleskiver
Salte æbleskiver med bacon - Opskrift på mad-æbleskiver
Salte æbleskiver med bacon – Opskrift på mad-æbleskiver

Kommentarer

  1. Sabina

    Kan de laves om morgenen og lunes i ovnen til aften?

  2. Kan de laves og fryses til senere?

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)