Lækre mad-æbleskiver med rester af andestegen, confiteret eller stegt, – server den evt. toppet med trevlet confiteret og en rødbede marmelade som der også bruges til denne variation med løg og bacon.
Æbleskiverne er super nemme at lave, – og så smager de altså bare herligt. En super måde at bruge rester af anden på, på en ny og anderledes måde.
Du kan også drysse æbleskiverne med en smule kartoffelmel (gerne blandet med lidt eddikepulver), – så ligner det en klassisk æbleskive.
Salte æbleskiver med and
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6 æg
- 140 g hvedemel
- 1 1/2 dl piskefløde
- 70 g smør
- 1 lille løg, finthakket
- 80 g rester af and, – stegt eller confiteret
- 1 tsk salt
- Smør til stegning, gerne klaret smør
- Evt. confiteret and og frisk timian til toppen
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, og lad det køle let af.
- Hak andekødet fint, og vend andekødet sammen med smørret.
- Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive i en skål – stil dem til side.
- Rør smør blandingen sammen med fløde og salt.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør det godt ind i dejen.
- Rør æggeblommerne ind i dejen og vend til sidst de stive æggehvider i dejen,- gør det af et par omgange.
- Steg æbleskiverne i en god klat smør, gerne klaret. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, – så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
- Server æbleskiverne lune og top dem evt. med trevlet confiteret and og frisk timian.