Opskrift på lækre mad-æbleskiver med løg og bacon.Denne opskrift giver ca. 14 æbleskiver
Ret Forret, Snack
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Æbleskiver
6æg
140ghvedemel
1 1/2dlpiskefløde
70gsmør
1lille løg, finthakket
80gbacon
1tsksalt
Purløg til toppen og evt. lidt sprød bacon
Smør til stegning, gerne klaret smør
Rødbede marmelade
2 1/2dlsyltelage fra rødbeder
3 1/2gager ager - kan erstattes af 2 1/2 blade udblødt husblas
Sådan gør du
Rødbede marmelade
Bring syltelagen i kog.
Tilsæt ager-ager og kog op. Bruges husblas, varmes lagen blot op - og den udblødte husblas røres ud heri.
Sigt blandingen gennem en fin sigte, og lad den køle helt af i køleskab til den stivner, - ca. 2 timer.
Blend blandingen til en fin marmelade, juster evt. konsistensen med lidt kogende vand - og sæt den på køl til den skal serveres.
Æbleskiver
Steg baconen gylden,- ikke sprød, bare gylden. Hak den fint og læg den til side.
Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, hæld baconen ved og lad det køle let af.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive i en skål - stil dem til side.
Rør smør blandingen med løg og bacon sammen med fløde og salt.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør det godt ind i dejen.
Rør æggeblommerne ind i dejen og vend til sidst de stive æggehvider i dejen,- gør det af et par omgange.
Steg æbleskiverne i en god klat smør, gerne klaret. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, - så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
Server æbleskiverne toppet med lidt finthakket purløg, evt. knust sprød bacon og rødbede marmelade.