Røget Fanølaks

Røget Fanø laks

Smuk og enkel forret med den skønneste røget laks fra Fanø, sprøde brødskiver og salat.
Server den evt. men en frisk dilddressing eller denne lækre hjemmelavede rævesauce.
Når vi spiser røget laks herhjemme er det altid Fanø laks, – smagen og konsistensen kan på ingen måde sammenlignes med andre typer røget laks, – det skal simpelthen prøves.
Jes er opvokset på Fanø og har naturligt stor forkærlighed for øen’s produkter, dog det har jeg bare slet ikke noget i mod når det kommer til røget laks, eller andre produkter for den sags skyld.

Røget Fanølaks med salat og ristet brød

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Lækker og let frokost eller forret. Retten handler meget om anretningen, da råvaren taler for sig selv.

Ingredienser

  • 200 g Fanølaks (eller anden god røget laks)
  • 1 pose blandet salat
  • 8 ultra tynde skiver franskbrød
  • Smør til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret og pensl brødskiverne grundigt.

2

Drys med salt og peber, og bag brødskiverne i en forvarmet ovn ved 160 grader, almindelig ovn, til de er knastørre, - ca. 20 min. alt efter tykkelse.

3

Skær laksen fri fra skindet og skær den på tværs af laksen i tynde skiver på ca. 3-5 mm. i tykkelsen.

4

Anret laksen med salat og sprødt brød på toppen.

5

Server evt. en rævesauce eller dilddressing til, - men sørg for at den ikke overdøver den fantastiske laks.

Noter

Vi elsker smukke tallerkener, det gør simpelthen så meget med præsentationen. Denne tallerken er fra Würtz.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*