Lækker hjemmelavet rævesauce, – perfekt til en god lakse mad.
Herhjemme spiser vi rævesauce til både gravad laks og røget laks, – og den hjemmelavede smager altså bare bedst.
Smag altid til undervejs, nogle foretrækker den med mere eller mindre dijon, andre mere sød osv.
Lad også gerne rævesaucen trække på køl et par timer så dilden får lov at give smag til saucen.
Hemmeligheden bag en god cremet rævesauce er faktisk fremgangsmåden. Det er ultra vigtigt at piske olien i lidt ad gangen, ligesom en mayonnaise, – på den måde får du en lækker fed og cremet konsistens, uden den skiller.
Hjemmelavet rævesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 tsk
dijonsennep
- 2 spsk
mørk sirup
- 2 spsk
hvidvinseddike
- 1 håndfuld
frisk dild, finthakket (ca. 1/2 dl)
- 1 dl
olivenolie
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Bland dijonsennep, sirup og hvidvinseddike i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt olivenolien lidt ad gangen og pisk den godt sammen. Det er vigtigt at man kun tilsætter lidt olivenolie ad gangen og pisker grundigt med et piskeris, - ellers risikerer man at den skiller, fremfor man får en lækker fed rævesauce.
- Tilsæt til sidst finthakket dild, og smag til med salt og peber.