Rødbederisotto - Opskrift på cremet rødbederisotto med timian

Rødbederisotto med timian

Rødbederisotto med timian
Opskrift på lækker cremet rødbederisotto med parmesan og timian.
Rødbederisotto - Opskrift på cremet rødbederisotto med timian

Lækker cremet rødbede risotto med frisk timian og masser af parmesan.
Denne skønne risotto smager ikke bare fantastisk, den har også den skønneste farve og så er den dejlig mættende.
Jeg serverer den gerne alene, men den kan også serveres til en lækker bøf, kylling eller lignende.

Rødbederisotto - Opskrift på cremet rødbederisotto med timian

Rødbederisotto med timian

Opskrift på lækker cremet rødbederisotto med parmesan og timian.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.59 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g

    risotto ris

  • 600 g

    rødbeder

  • 4

    skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 3 spsk frisk timian, kun bladene - ca. 2 tsk tørret timian
  • 160 g

    parmesan, fintrevet

  • 10 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og skær dem ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,4x0,4 cm.
  • Varm olien op i en gryde ved svag7middel varme, og steg rødbedetern, løg og hvidløg af sammen med timian i ca. 20 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
  • Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad den reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
  • Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, - evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.
Rødbederisotto - Opskrift på cremet rødbederisotto med timian
Rødbederisotto – Opskrift på cremet rødbederisotto med timian
Rødbederisotto - Opskrift på cremet rødbederisotto med timian
Rødbederisotto – Opskrift på cremet rødbederisotto med timian
Rødbederisotto - Opskrift på cremet rødbederisotto med timian
Rødbederisotto – Opskrift på cremet rødbederisotto med timian

Kommentarer

  1. Charlotte

    5 stars
    Virkelig lækker opskrift! Vi er vild med den, hjemme hos os.

    • Hej Charlotte

      Hvor er det bare dejligt at høre, – og det er jo lige årstid for det nu. Den skal også snart på bordet herhjemme igen 🙂

      Rigtig dejlig dag, og tak for din besked 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. John Birk

    4 stars
    Virkelig skøn opskrift med dejlig smag og fylde i sin enkelthed.
    Vi skiftede timian ud med stor håndfuld frisk basilikum. Det var det vi havde 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)