Lækker cremet rødbede risotto med frisk timian og masser af parmesan.
Denne skønne risotto smager ikke bare fantastisk, den har også den skønneste farve og så er den dejlig mættende.
Jeg serverer den gerne alene, men den kan også serveres til en lækker bøf, kylling eller lignende.
Rødbederisotto med timian
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
risotto ris
- 600 g
rødbeder
- 4
skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk frisk timian, kun bladene - ca. 2 tsk tørret timian
- 160 g
parmesan, fintrevet
- 10 dl
bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl
tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)
- 1/2 dl
olivenolie
-
Salt og peber
-
Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,4x0,4 cm.
- Varm olien op i en gryde ved svag7middel varme, og steg rødbedetern, løg og hvidløg af sammen med timian i ca. 20 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
- Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
- Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad den reducere til det halve.
- Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
- Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
- Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, - evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.
Virkelig lækker opskrift! Vi er vild med den, hjemme hos os.
Hej Charlotte
Hvor er det bare dejligt at høre, – og det er jo lige årstid for det nu. Den skal også snart på bordet herhjemme igen 🙂
Rigtig dejlig dag, og tak for din besked 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Virkelig skøn opskrift med dejlig smag og fylde i sin enkelthed.
Vi skiftede timian ud med stor håndfuld frisk basilikum. Det var det vi havde 🙂
Hej John
Ihhh hvor godt at høre, – det er jeg rigtig glad for 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna
Dejlig ret, men er det ikke en fejl, at rødbeder og løg skal stege i 20 min inden ris tilsættes?
Hilsen Britta
Hej Britta
Jeg steger det altid af først, – synes ikke de når at blive bløde nok hvis de kun tilberedes med risene:)
Kh Dianna