
Lækker saftig ribeye serveret med ovnbagte kartofler, bagte løg og lun bønnesalat med soltørrede tomater. Et måltid med masser af smag, og som kan laves på relativt kort tid.
Server evt. med en god hjemmelavet bearnaise, pebersauce eller lignende.

Ribeye, bønnesalat og ovnbagte kartofler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bøffen
- 4 gode bøffer, jeg foretrækker ribeye
- Salt og peber
- Olie
Salaten
- 200 g haricot verts, gerne friske
- 250 g aspargesbroccoli
- 1 håndfuld pinjekerner
- Lidt olie
Marinaden
- 70 g soltørrede tomater, skåret i strimler
- 3/4 dl olivenolie, – eller olien fra de soltørrede tomater
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 3 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 50 g parmesan, knust/grofthakket
- Salt og peber
Tilbehør
- 1 kg små kartofler
- 2-3 løg
- 1-2 spsk olie
- Salt og peber
- Evt. andet krydderi
Instructions
Tilbehør
- Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på. Dup dem tørre i et viskestykke.
- Vend kartoflerne med en smule olie og salt, og fordel dem på en bageplade.Tilsæt evt. andre krydderier alt efter ønske.
- Halver løgene og sæt dem med skærefladen nedad på samme bageplade, – gnid dem gerne i lidt af olien fra kartoflerne.
- Bag kartofler og løg i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30-40 min.
Bøffen
- Sørg for at bøfferne ikke er iskolde, – krydr dem med salt og peber.
- Varm lidt olie op på en pande, den skal være rygende varm.
- Steg bøfferne ved høj varme, i et par minutter på hver side, – alt efter tykkelse og hvordan bøffen ønskes tilberedt.
- Læg bøfferne til side på et skærebræt og lad dem trække mens salaten laves.
Marinaden
- Rør ingredienserne sammen til marinaden og krydr med salt og peber.
- Lad marinaden trække på køkkenbordet mens salaten tilberedes.
Salaten
- Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
- Er dine haricot verts friske skal de skylles grundigt, og enden med stilken skæres af. Er de frosne kan du tage dem direkte fra frost.
- Rens aspargesbroccolien og halver stilkene på den lange led.
- Varm en smule olie på en pande, og steg haricot verts og asparges broccoli af ved god høj varme i ca. 5 minutter, – eller til de er tilberedt som ønsket. Krydr med salt og peber.Begge grøntsager skal gerne stadig have bid.
- Hæld dem over i en skål, og vend dem godt sammen med marinaden. Du kan også vende dem med marinaden på panden, – der vil noget af parmesan blot smelte en smule pga. varmen fra panden.
Anretning
- Server bøffen med de ovnbagte kartofler, bagte løg og den lune bønnesalat, – drys med ristede pinjekerner.Giv evt. løgene lidt "brændt" overflade med en gasbrænder.


Lækker opskrift vi fik den i lørdags.
Hej Jakob
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Jeg synes der står noget bearnaisesauce i baggrunden på billedet. Er der opskrift på den?
Vh. Camilla
Hej Camilla
Det kan du tro, – søg blot på bearnaise i søgefeltet, så kommer den frem 🙂
Kh Dianna
Jeg har en ide om at erstatte oksekødet med kalvekød
Hvad vil du anbefale som en evnt. sauce ??
Mvh Flemming G
Hej Flemming
Jeg beklager mit sene svar, – beskeden havde forputtet sig.
Jeg vil nok gå med en rødvinssauce, en pebersauce eller trøffelsauce, – bearnaise er også være super lækkert til.
Rigtig glædeligt jul 🙂
Dbh Dianna
Super lækker ret. Går godt sammen med et glas Pinotage og Cabernet Sauvignon. Solbær is til dessert, de’ bare perfekt.
Hej Runi
Tusind tak for de søde ord, hvor gør det mig glad at høre 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna