Opskrift på saftig bøf serveret med lun bønnesalat og ovnbagte kartofler.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Bøffen
4gode bøffer, jeg foretrækker ribeye
Salt og peber
Olie
Salaten
200gharicot verts, gerne friske
250gaspargesbroccoli
1håndfuldpinjekerner
Lidt olie
Marinaden
70gsoltørrede tomater, skåret i strimler
3/4dlolivenolie, – eller olien fra de soltørrede tomater
1håndfuldpersille, finthakket
3stilkebasilikum, bladene heraf – finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
50gparmesan, knust/grofthakket
Salt og peber
Tilbehør
1kgsmå kartofler
2-3løg
1-2spskolie
Salt og peber
Evt. andet krydderi
Sådan gør du
Tilbehør
Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på. Dup dem tørre i et viskestykke.
Vend kartoflerne med en smule olie og salt, og fordel dem på en bageplade.Tilsæt evt. andre krydderier alt efter ønske.
Halver løgene og sæt dem med skærefladen nedad på samme bageplade, - gnid dem gerne i lidt af olien fra kartoflerne.
Bag kartofler og løg i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30-40 min.
Bøffen
Sørg for at bøfferne ikke er iskolde, - krydr dem med salt og peber.
Varm lidt olie op på en pande, den skal være rygende varm.
Steg bøfferne ved høj varme, i et par minutter på hver side, - alt efter tykkelse og hvordan bøffen ønskes tilberedt.
Læg bøfferne til side på et skærebræt og lad dem trække mens salaten laves.
Marinaden
Rør ingredienserne sammen til marinaden og krydr med salt og peber.
Lad marinaden trække på køkkenbordet mens salaten tilberedes.
Salaten
Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
Er dine haricot verts friske skal de skylles grundigt, og enden med stilken skæres af. Er de frosne kan du tage dem direkte fra frost.
Rens aspargesbroccolien og halver stilkene på den lange led.
Varm en smule olie på en pande, og steg haricot verts og asparges broccoli af ved god høj varme i ca. 5 minutter, – eller til de er tilberedt som ønsket. Krydr med salt og peber.Begge grøntsager skal gerne stadig have bid.
Hæld dem over i en skål, og vend dem godt sammen med marinaden. Du kan også vende dem med marinaden på panden, – der vil noget af parmesan blot smelte en smule pga. varmen fra panden.
Anretning
Server bøffen med de ovnbagte kartofler, bagte løg og den lune bønnesalat, - drys med ristede pinjekerner.Giv evt. løgene lidt "brændt" overflade med en gasbrænder.