Hvis du elsker en god sommer dessert, så skal du prøve denne opskrift på klassisk rabarber crumble.
Den kombinerer den syrlige smag af rabarber med sødmen fra sukker og vanilje, alt sammen bagt under et sprødt og gyldent låg af crumble.
Opskriften er utrolig nem at lave. Rabarberstykkerne vendes med sukker og vanilje, og derefter dækkes de med en lækker crumble. For at give crumblen et ekstra pift kan du tilsætte marcipan eller fintrevet citronskal – sidstenævnte tilføjer en skøn friskhed til desserten.
Denne rabarber crumble er perfekt som en afslutning på en god middag eller som en sød snack til eftermiddagskaffen. Server den med en kugle vaniljeis eller lidt creme fraiche for at gøre oplevelsen endnu mere delikat.
Rabarbercrumble
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 80 g sukker
Crumble
- 100 g finvalsede havregryn
- 100 g hvedemel
- 80 g sukker
- 1 nip salt
- 150 g koldt smør, skåret i tern
Til servering
- Vaniljeis eller creme fraiche
Sådan gør du
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og mas kornene sammen med lidt af sukkeret.
- Skær rabarberne i skiver på ca. 1 cm I tykkelsen, og rør dem sammen med sukkeret.
- Bland alle de tørre ingredienser til crumblen, og giv det et godt bip salt.
- Hæld smørret i, og smuldr dejen sammen med fingrene, til den begynder at klumpe, og smørret er arbejdet ind i de tørre ingrediesner.Det skal ligne en grynet klumpet masse.
- Hæld rabarberne i bunden af et tærtefad eller lignende, og fordel crumblen på toppen.
- Bag din rabarbercrumble I en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter.
- Lad den køle af i 10 minutter inden den serveres med kold creme fraiche eller vanilljeis.Den kan også serveres kold.
Nem og dejlig opskrift. Tak for den.