Rabarbercrumble - Nem opskrift på klassisk rabarber crumble

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble
Opskrift på klassik nem rabarber crumble - den perfekte sommerdessert.
Rabarbercrumble - Nem opskrift på klassisk rabarber crumble

Hvis du elsker en god sommer dessert, så skal du prøve denne opskrift på klassisk rabarber crumble.
Den kombinerer den syrlige smag af rabarber med sødmen fra sukker og vanilje, alt sammen bagt under et sprødt og gyldent låg af crumble.
Opskriften er utrolig nem at lave. Rabarberstykkerne vendes med sukker og vanilje, og derefter dækkes de med en lækker crumble. For at give crumblen et ekstra pift kan du tilsætte marcipan eller fintrevet citronskal – sidstenævnte tilføjer en skøn friskhed til desserten.

Denne rabarber crumble er perfekt som en afslutning på en god middag eller som en sød snack til eftermiddagskaffen. Server den med en kugle vaniljeis eller lidt creme fraiche for at gøre oplevelsen endnu mere delikat.

Rabarbercrumble - Nem opskrift på klassisk rabarber crumble

Rabarbercrumble

Opskrift på klassik nem rabarber crumble – den perfekte sommerdessert.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Dansk sommerr, Nem dessert, Nem sommerdessert, Rabarber sæson, Sommer dessert
Samlet tid: 23 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker

Crumble

  • 100 g finvalsede havregryn
  • 100 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 1 nip salt
  • 150 g koldt smør, skåret i tern

Til servering

  • Vaniljeis eller creme fraiche

Sådan gør du

  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og mas kornene sammen med lidt af sukkeret.
  • Skær rabarberne i skiver på ca. 1 cm I tykkelsen, og rør dem sammen med sukkeret.
  • Bland alle de tørre ingredienser til crumblen, og giv det et godt bip salt.
  • Hæld smørret i, og smuldr dejen sammen med fingrene, til den begynder at klumpe, og smørret er arbejdet ind i de tørre ingrediesner.
    Det skal ligne en grynet klumpet masse.
  • Hæld rabarberne i bunden af et tærtefad eller lignende, og fordel crumblen på toppen.
  • Bag din rabarbercrumble I en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter.
  • Lad den køle af i 10 minutter inden den serveres med kold creme fraiche eller vanilljeis.
    Den kan også serveres kold.

Linkede opskrifter

  1. Anonym

    5 stars
    Nem og dejlig opskrift. Tak for den.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)