Opskrift på klassik nem rabarber crumble - den perfekte sommerdessert.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Dansk sommerr, Nem dessert, Nem sommerdessert, Rabarber sæson, Sommer dessert
Samlet tid 23 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
500grabarber
1vaniljestang
80gsukker
Crumble
100gfinvalsede havregryn
100ghvedemel
80gsukker
1nipsalt
150gkoldt smør, skåret i tern
Til servering
Vaniljeis eller creme fraiche
Sådan gør du
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og mas kornene sammen med lidt af sukkeret.
Skær rabarberne i skiver på ca. 1 cm I tykkelsen, og rør dem sammen med sukkeret.
Bland alle de tørre ingredienser til crumblen, og giv det et godt bip salt.
Hæld smørret i, og smuldr dejen sammen med fingrene, til den begynder at klumpe, og smørret er arbejdet ind i de tørre ingrediesner.Det skal ligne en grynet klumpet masse.
Hæld rabarberne i bunden af et tærtefad eller lignende, og fordel crumblen på toppen.
Bag din rabarbercrumble I en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter.
Lad den køle af i 10 minutter inden den serveres med kold creme fraiche eller vanilljeis.Den kan også serveres kold.