Quinoasalat med bagte tomater og aubergine - Opskrift på quinoasalat

Quinoasalat med bagte tomater og aubergine

Quinoasalat med bagte tomater og aubergine
Opskrift på lækker mættende quinoasalat med lys quinoa og bagte tomater og aubergine.
Quinoasalat med bagte tomater og aubergine - Opskrift på quinoasalat

Lækker fyldig quinoasalat med bagte tomater, aubergine og en skøn marinade med hvidløg, persille og basilikum.
Quinoasalaten er toppet med cremet feta og ristede pinjekerner.
Serveres en quinoasalat til en god bøf, tilbehør til grillen eller som måltidssalat toppet med et stykke kylling.

Quinoasalat med bagte tomater og aubergine - Opskrift på quinoasalat

Quinoasalat med bagte tomater og aubergine

Opskrift på lækker mættende quinoasalat med lys quinoa og bagte tomater og aubergine.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Quinoasalat

  • 200 g quinoa
  • 250 g cherrytomater
  • 1 aubergine
  • 2 forårsløg, fintsnittet – gem toppene til topping
  • 1 tsk basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Marinade

  • 1/2 dl olivenolie – måske et par spsk mere
  • 2-3 fed hvidløg, presset eller revet
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • 5 stilke basilikum, bladene heraf, hakket
  • 1 rød chili, finthakket (undlad evt. kernerne)
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager

Derudover

  • 100 g feta
  • 1 håndfuld pinjekerner, gerne ristede

Sådan gør du

Marinade

  • Rør olien sammen med persille, hvidløg, chili og basilikum.
  • Krydr med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.

Quinoasalat

  • Halver tomaterne og skær auberginen i mindre tern.
  • Vendt tomater og aubergine i olien og krydr med salt, peber og tørret basilikum.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg tomaterne i den ene side – med skærefladen opad, og fordel tern af aubergine på den anden side.
  • Bag tomater og aubergine i en forvarmet ovn ved 150 grader, almindelig ovn, i 30 min. Vend rundt i auberginerne en enkelt gang undervejs, – men lad tomaterne ligge med skærefladen opad.
  • Skru ovnen op på 200 grader, og bag videre i 15 min., – vend evt. rundt i auberginerne halvvejs.
    Lad tomater og aubergine køle af på bagepladen.
  • Tilbered i mellemtiden quinoa som beskrevet på posen, og skyld den derefter i rigeligt koldt vand – dræn i en sigte.
  • Rør quinoa og marinaden godt sammen i en skål, og vend derefter aubergine stykkerne og forårsløg i.
  • Vend ligeledes halvdelen af tomaterne i, men gør det forsigtigt, da de er meget bløde.
  • Anret salaten i en skål, top den med de sidste tomater og smuldret feta – og drys med toppe af forårsløg.

Kommentarer

  1. Hej
    sikke en lækker salat, den vil jeg prøve at lave. Ville bare spørge om du havde nogle ide om man kunne varme tomater og aubergine i en airfryer, da vi skal havde en oskestegn stående i ovnen, eller skal de helst være i ovnen?

    • Hej Julie

      Tusind tak, hvor er det dejligt at høre:)
      Du kan sagtens lave det i Airfryer.
      Jeg plejer at sænke temperaturen med 10-15 grader i Airfryer, og så plejer det også at gå noget hurtigere, så hold øje:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)