Lækker fyldig quinoasalat med bagte tomater, aubergine og en skøn marinade med hvidløg, persille og basilikum.
Quinoasalaten er toppet med cremet feta og ristede pinjekerner.
Serveres en quinoasalat til en god bøf, tilbehør til grillen eller som måltidssalat toppet med et stykke kylling.
Quinoasalat med bagte tomater og aubergine
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Quinoasalat
- 200 g quinoa
- 250 g cherrytomater
- 1 aubergine
- 2 forårsløg, fintsnittet – gem toppene til topping
- 1 tsk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
Marinade
- 1/2 dl olivenolie – måske et par spsk mere
- 2-3 fed hvidløg, presset eller revet
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 5 stilke basilikum, bladene heraf, hakket
- 1 rød chili, finthakket (undlad evt. kernerne)
- Salt og peber
- Evt. chiliflager
Derudover
- 100 g feta
- 1 håndfuld pinjekerner, gerne ristede
Sådan gør du
Marinade
- Rør olien sammen med persille, hvidløg, chili og basilikum.
- Krydr med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.
Quinoasalat
- Halver tomaterne og skær auberginen i mindre tern.
- Vendt tomater og aubergine i olien og krydr med salt, peber og tørret basilikum.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg tomaterne i den ene side – med skærefladen opad, og fordel tern af aubergine på den anden side.
- Bag tomater og aubergine i en forvarmet ovn ved 150 grader, almindelig ovn, i 30 min. Vend rundt i auberginerne en enkelt gang undervejs, – men lad tomaterne ligge med skærefladen opad.
- Skru ovnen op på 200 grader, og bag videre i 15 min., – vend evt. rundt i auberginerne halvvejs.Lad tomater og aubergine køle af på bagepladen.
- Tilbered i mellemtiden quinoa som beskrevet på posen, og skyld den derefter i rigeligt koldt vand – dræn i en sigte.
- Rør quinoa og marinaden godt sammen i en skål, og vend derefter aubergine stykkerne og forårsløg i.
- Vend ligeledes halvdelen af tomaterne i, men gør det forsigtigt, da de er meget bløde.
- Anret salaten i en skål, top den med de sidste tomater og smuldret feta – og drys med toppe af forårsløg.
Hej
sikke en lækker salat, den vil jeg prøve at lave. Ville bare spørge om du havde nogle ide om man kunne varme tomater og aubergine i en airfryer, da vi skal havde en oskestegn stående i ovnen, eller skal de helst være i ovnen?
Hej Julie
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre:)
Du kan sagtens lave det i Airfryer.
Jeg plejer at sænke temperaturen med 10-15 grader i Airfryer, og så plejer det også at gå noget hurtigere, så hold øje:)
Kh Dianna