Opskrift på lækker mættende quinoasalat med lys quinoa og bagte tomater og aubergine.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
Quinoasalat
200gquinoa
250gcherrytomater
1aubergine
2forårsløg, fintsnittet - gem toppene til topping
1tskbasilikum
2spskolivenolie
Salt og peber
Marinade
1/2dlolivenolie - måske et par spsk mere
2-3fedhvidløg, presset eller revet
2håndfuldepersille, finthakket
5stilkebasilikum, bladene heraf, hakket
1rød chili, finthakket (undlad evt. kernerne)
Salt og peber
Evt. chiliflager
Derudover
100gfeta
1håndfuldpinjekerner, gerne ristede
Sådan gør du
Marinade
Rør olien sammen med persille, hvidløg, chili og basilikum.
Krydr med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.
Quinoasalat
Halver tomaterne og skær auberginen i mindre tern.
Vendt tomater og aubergine i olien og krydr med salt, peber og tørret basilikum.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg tomaterne i den ene side - med skærefladen opad, og fordel tern af aubergine på den anden side.
Bag tomater og aubergine i en forvarmet ovn ved 150 grader, almindelig ovn, i 30 min. Vend rundt i auberginerne en enkelt gang undervejs, - men lad tomaterne ligge med skærefladen opad.
Skru ovnen op på 200 grader, og bag videre i 15 min., - vend evt. rundt i auberginerne halvvejs.Lad tomater og aubergine køle af på bagepladen.
Tilbered i mellemtiden quinoa som beskrevet på posen, og skyld den derefter i rigeligt koldt vand - dræn i en sigte.
Rør quinoa og marinaden godt sammen i en skål, og vend derefter aubergine stykkerne og forårsløg i.
Vend ligeledes halvdelen af tomaterne i, men gør det forsigtigt, da de er meget bløde.
Anret salaten i en skål, top den med de sidste tomater og smuldret feta - og drys med toppe af forårsløg.