Lækker krydret pizza med spicy kødboller, frisk grøn peber, løg og godt med mozzarella. Den er fyldt med smag, super nem at lave og bare en skøn snasket på den helt rigtige måde.
Kødbollerne skal ikke tilberedes på forhånd, de når sagtens at få rigeligt når pizzaerne bages i ovnen, – du skal dog naturligvis sørge for ikke at lave dem for store.
Jeg topper pizzaerne med frisk finthakket jalapenos inden servering, – det smage helt fantastisk.
Pizza med spicy kødboller, peber og løg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
- 1 portion pizzasauce – klik her
- 350 g revet mozzarella
- 2 små løg, skåret i ringe
- 1 grøn peber, skåret i små tern
- Salt og peber
- Friske jalapenos, finthakket (uden kerner) til servering
Spicy kødboller
- 400 g hakket oksekød
- 1 lille løg, finthakket
- 1 frisk jalapenos, finthakket
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2-1 tsk chiliflager – juster efter styrke
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til kødbollerne, krydr med salt og peber og stil til side.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Smør bundene med pizzasauce, og fordel mozzarellaen herover.
- Rul farsen til små kødboller, og fordel dem på pizzaerne. Du kan også blot placere farsen i mindre klumper, – det er op til dig.
- Fordel løgringe og peberfrugt på bundene, og krydr med salt og peber.
- Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i forvarmet ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader.
- Inden servering toppes pizzaerne med frisk finthakket jalapenos.
Hvilken mozzarella bruger du til dine pizzaer?
Jeg synes det er svært at udpege hvilken der egner sig bedst til pizza, og jeg for altid købt noget jeg synes er lidt kedeligt.
Vh Sara
Hej Sara
Jeg bruger gerne sådan en aflang én fra Galbani. Den er drænet for væde, og den smider derfor ikke en masse vand under tilberedning – den kan jeg virkelig anbefale 🙂
En gang brugte jeg kun bøffel mozzarella, men de smider virkelig meget væde, – så det lægger sig på midten og kan gøre bunden lidt våd, når pizzaen skæres.
Dbh Dianna