Enkelt og virkelig lækker pizza toppet med oste, friske kantareller og bagte majskolber, – en skøn vegetar venlig pizza med masser af smag.
Denne pizza smager simpelthen fantastisk, jeg er vild med den lidt usædvanlige topping, som jeg faktisk fik inspiration til ud fra en tartelet jeg engang fik, med selv samme fyld.
Jeg foretrækker at bruge friske majskolber, men er årstiden ikke til det, kan majs fra dåse eller frost naturligvis bruges med samme lækre resultat.
Det er vigtigt du børster dine kantareller rene og ikke vasker dem i vand, – de vil suge alt for meget vand og gøre pizzaen blød og sjasket.
Pizza bianco med kantareller, majs og mascarpone
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej - klik her
Topping
- 2 majskolber (majs fra dåse eller frost kan også bruges)
- 250 g
mascarpone
- 3 bøffel mozzarellaer, åbnet og drænet for væde
- 200 g
kantareller
-
Frisk blød timian til toppen
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl majskolberne og pak dem ind i alufolie med den blanke side indad. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved200 grader.
- Befri dem derefter for blade og tråde, og skær dem langs stokken så de lige akkurat hænger sammen i stykker.
- Børst kantarellerne fri for urenheder med en blød børste.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Fordel klatter af mascarpone og mozzarella på bundene.
- Top dem med kantareller og majs, og bag dem i ca. 15 min. ved 250 grader.
- Top pizzaerne med frisk blød timian, rigeligt friskkværnet peber og lidt salt.