
Klassisk opbagt persillesauce/persillesovs som mormor lavede den, – cremet, fyldig og helt igennem vidunderlig. Persillesauce er en af mine yndlingssaucer, og herhjemme serverer jeg den både til frikadeller, stegt flæsk, kogt skinke eller hamburgerryg, en pandestegt rødspætte, fiskefrikadeller eller lignende. Saucen har så mange serverings muligheder, og den smager bare så frisk og dejligt, – trods en fin mængde piskefløde.
Og apropos piskefløde, – den kan du altså godt skifte ud med sødmælk – men hold op det smager godt med fløde jo 😉

Persillesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 50 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 2 1/2 dl piskefløde (kan erstattes af sødmælk)
- 1 stort bundt persille, finthakket
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem i et par minutter under konstant omrøring.
- Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det godt sammen til saucen er fri for klumper.
- Hæld fløden over og pisk den godt ind i saucen, og lad nu saucen småkoge i ca. 10 minutter. Pisk jævnligt så den ikke brænder på.
- Kort inden servering tilsættes persillen, og saucen smages til med salt og peber.

