Pasta med osso buco, – nem og lækre simre ret fyldt med smag, – en italiensk klassiker, her lavet om til en ragout / bolognese.
Lad din osso buco simre i +4 timer, trevl kødet, tilsæt fløde og server med din yndlings pasta toppet med parmesan og frisk timian. Nemt og vanvittigt lækkert.
Du kan også servere pasta med osso buco som en lille forret når den står på italiensk middag, – der vil portionen række til 7-8 personer.
Pasta med ragout af osso buco
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2 kg osso buco
- 2 store gulerødder, skåret i tern
- 1 porre, skåret i ringe
- 1 løg, grofthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 5 dl oksebouillon
- 4 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 3 kviste timian
- 3 kviste rosmarin
- 1 laurbærblad
- 2 spsk hvedemel + til at vende kødet i
- 50 g smør
- Olie
- Salt og peber
- 500 g pasta
- Evt. parmesan og frisk timian
Sådan gør du
- Vend stykkerne af osso buco i melet så alle sider bliver dækket.
- Varm smør og lidt olie op i en gryde, og brun kødet godt af, – krydr med salt og peber.Tag stykkerne op, og læg dem på en tallerken.
- I samme gryde svitses løg, gulerødder, porre og hvidløg i ca. 5 min. inden du varmer tomatkoncentratet med et par minutter.
- Drys med 2 spsk hvedemel, varm igennem og hæld derefter hvidvinen over og lad den reducere en smule ved middel varme.
- Læg kødet tilbage i gryden, bind krydderurterne sammen og læg buketten ved. Hæld bouillonen over, og lad retten simre, under låg i godt 4 timer. Rør et par gange undervejs.
- Tag kødet op og pil stykkerne fra hinanden, – trevl kødet med to gafler.
- Kog i mellemtiden saucen godt ind ved høj varme, – fjern evt. buketten med krydderurter.
- Hæld det trevlede kød tilbage i saucen, tilsæt fløden og varm igennem ved høj varme mens pastaen koges.
- Dræn pastaen for væde, smag saucen til med salt og peber, og vend pastaen i saucen.
- Server med det samme, og top evt. med revet parmesan og frisk timian.
Tak Skatter 🙂
Hej Dianna.
Kan man lave retten dagen før og så bare varme den op, eller bliver den kedelig? 🙂
Hej Lærke
Det kan du sagtens gøre, uden problemer 🙂
Du skal blot nøjes med at lave ragouten, og så vente med at vende ragouten med pastaen til den dag den skal serveres 🙂
Dbh Dianna
Er de 4 dl hvidvin nok til at retten kan simre eller skal der også vand ved? Kan ikke se om jeg misforstår noget 🙂
Hej Natasja
Der skal også 5 dl bouillon i, de står oppe over hvidvinen:)
Kh Dianna
Kan jeg fryse ragouten ned eller skal jeg bare lave den dagen før?? Jeg skal først spise den onsdag, men kunne være nemt bare at tage den op fra fryseren. Kan jeg bruge en stegeso når det skal stå i 4 timer. Har lavet en lignende ret,(i gryd på komfuret) men jeg brændte den lidt på i bunden tak for en fantastisk side!
Hej Line
Retten kan sagtens fryses og varmes op:)
Og du kan helt sikkert også sagtens lave den i stegeso, – har dog ikke selv den store erfaring med stegeso:)
Kh Dianna
Kan man bruge tørrede timian og rosmarin i stedet for? og evt. hvor meget så?
Hej Josephine
Det kan du sagtens gøre, – brug 1 tsk af hver, det skulle være fint 🙂
Og ellers smager du blot til, når retten er ved at være færdig.
Kh Dianna