Opskrift på pasta med bolognese lavet af osso buco.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 6 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
1,2kgosso buco
2store gulerødder, skåret i tern
1porre, skåret i ringe
1løg, grofthakket
3-4fedhvidløg, revet eller presset
5dloksebouillon
4dlhvidvin
2dlpiskefløde
3spsktomatkoncentrat
3kvistetimian
3kvisterosmarin
1laurbærblad
2spskhvedemel + til at vende kødet i
50gsmør
Olie
Salt og peber
500gpasta
Evt. parmesan og frisk timian
Sådan gør du
Vend stykkerne af osso buco i melet så alle sider bliver dækket.
Varm smør og lidt olie op i en gryde, og brun kødet godt af, - krydr med salt og peber.Tag stykkerne op, og læg dem på en tallerken.
I samme gryde svitses løg, gulerødder, porre og hvidløg i ca. 5 min. inden du varmer tomatkoncentratet med et par minutter.
Drys med 2 spsk hvedemel, varm igennem og hæld derefter hvidvinen over og lad den reducere en smule ved middel varme.
Læg kødet tilbage i gryden, bind krydderurterne sammen og læg buketten ved. Hæld bouillonen over, og lad retten simre, under låg i godt 4 timer. Rør et par gange undervejs.
Tag kødet op og pil stykkerne fra hinanden, - trevl kødet med to gafler.
Kog i mellemtiden saucen godt ind ved høj varme, - fjern evt. buketten med krydderurter.
Hæld det trevlede kød tilbage i saucen, tilsæt fløden og varm igennem ved høj varme mens pastaen koges.
Dræn pastaen for væde, smag saucen til med salt og peber, og vend pastaen i saucen.
Server med det samme, og top evt. med revet parmesan og frisk timian.