Opskrift på nem pastaret med friske tomater, squash, salsiccia og fløde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem aftensmad
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
4-500gpasta
300gsalsiccia
300gcherry tomater, halveret
1squash, skåret i tern
1løg, grofthakket
3-4fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldfriske basilikumblade - ca. 1 potte
75gparmesan, fintrevet
2 1/2dlfløde
2dlhvidvin
1/2tskchiliflager
1/2tsktørret basilikum
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm en smule olie i en gryde eller på en pande, - mas farsen ud af pølserne, og svits dem godt af ved god høj varme i ca. 5 minutter.
Hæld løg og hvidløg ved, og steg med til løgene er klare.
Tilsæt tomaterne og steg med i 5 minutters tid, og hæld derefter squash og frisk basilikum ved. Steg det med et par minutter.Gem evt. en smule af basilikummen til at vende i til sidst, - det giver er flot farvespil. Du kan også tilsætte 1 håndfuld spinat.Kog i mellemtiden pastaen al dente, - gem en smule pastavand.
Hæld hvidvinen over og lad den koge ind et øjeblik, og tilsæt derefter fløde, chili, tørret basilikum og parmesan.
Lad saucen småsimre til den tykner let og pastaen er kogt færdigt, og smag til med salt og peber.
Vend pastaen i retten, tilsæt evt. lidt ekstra frisk basilikum for farvens skyld, og juster konsistensen med pastavand.
Server med friskkværnet peber på toppen og evt. et drys parmesan og grønt.