
Pasta puttanesca, – en italiensk klassiker pakket med dejlig smag.
Den er krydret og varm, enkelt og simpelthen så lækker.
De relativt få ingredienser skaber tilsammen en utrolig smagfuld pastasauce, – simpel og virkelig lækker.
Puttanesca er fyldt med hvidløg, kapers, oliven, ansjoser og tomat, – den er virkelig nem at lave og er absolut også hurtig at sætte på bordet.
Jeg foretrækker min pasta puttanesca med spaghetti eller linguine, – pappardelle fungerer også rigtig godt til saucen.
Pasta alla puttanesca smager vidunderligt alene, – både til aftensmad eller frokost. Du kan også servere den med f.eks. tigerrejer i, det smager virkelig også dejligt med de øvrige ingredienser.
Nogle tilsætter også tun fra dåse til saucen, – det bryder jeg mig ikke selv om, men prøv det, hvis du tænker det kunne være noget for dig.

Pasta alla puttanesca
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 skalotteløg, finthakket
- 4-5 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk kapers, grofthakket
- 100 g sorte oliven, grofthakket (vægt uden sten)
- 3-4 ansjosfileter, hakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 ds hakkede tomater
- Olivenolie
- Salt og peber
- 400 g pasta
Sådan gør du
- Varm en pande op ved middel varme, og steg løg, hvidløg og ansjoser af i en god sjat olivenolie i et par minutter.
- Tilsæt kapers, oliven og chiliflager, og vend det rundt på panden.
- Tilsæt tomatkoncentart og varm det med et minuts tid, og hæld derefter de hakkede tomater over.
- Lad saucen simre ved middel varm, og kog i mens din pasta al dente.Smag saucen til med salt og peber.*Gem lidt pastavand til at justere konsistensen med.
- Tilsæt persille og pasta, og vend det godt rundt i saucen.Juster konsistensen med pastavand.
- Server din pasta alla puttanesca med friskkværnet peber og parmesan på toppen.
