Pasta puttanesca, – en italiensk klassiker pakket med dejlig smag.
Den er krydret og varm, enkelt og simpelthen så lækker.
De relativt få ingredienser skaber tilsammen en utrolig smagfuld pastasauce, – simpel og virkelig lækker.
Puttanesca er fyldt med hvidløg, kapers, oliven, ansjoser og tomat, – den er virkelig nem at lave og er absolut også hurtig at sætte på bordet.
Jeg foretrækker min pasta puttanesca med spaghetti eller linguine, – pappardelle fungerer også rigtig godt til saucen.
Pasta alla puttanesca smager vidunderligt alene, – både til aftensmad eller frokost. Du kan også servere den med f.eks. tigerrejer i, det smager virkelig også dejligt med de øvrige ingredienser.
Nogle tilsætter også tun fra dåse til saucen, – det bryder jeg mig ikke selv om, men prøv det, hvis du tænker det kunne være noget for dig.
Pasta alla puttanesca
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 skalotteløg, finthakket
- 4-5 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk kapers, grofthakket
- 100 g sorte oliven, grofthakket (vægt uden sten)
- 3-4 ansjosfileter, hakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 ds hakkede tomater
- Olivenolie
- Salt og peber
- 400 g pasta
Sådan gør du
- Varm en pande op ved middel varme, og steg løg, hvidløg og ansjoser af i en god sjat olivenolie i et par minutter.
- Tilsæt kapers, oliven og chiliflager, og vend det rundt på panden.
- Tilsæt tomatkoncentart og varm det med et minuts tid, og hæld derefter de hakkede tomater over.
- Lad saucen simre ved middel varm, og kog i mens din pasta al dente.Smag saucen til med salt og peber.*Gem lidt pastavand til at justere konsistensen med.
- Tilsæt persille og pasta, og vend det godt rundt i saucen.Juster konsistensen med pastavand.
- Server din pasta alla puttanesca med friskkværnet peber og parmesan på toppen.
Ser så lækkert ud ☺️ kan man erstatte ansjos og kapers med andet ?
Kh Marina
Efter min mening og smag er ansjos og kapers en del af umami-smagen, som en form for ertatning for kød.
Man kan nemt bruge andre alternativer. Alt efter ens egen smag.
Hvad synes du selv vil indgå i en umami-smag? Og smag dig frem.
Ansjos afgiver en salt og lidt fermenteret smag, så hvis man ikke overdoserer, vil fiskesmagen ikke opdages, men “blendes” ind i umami-smagen. (Alternativ kunne evt. være Røget Paprika, soya eller andre asiatiske fiskesaucer).
Kapers giver også den salte smag, men med en lidt anderledes stærk syltet smag.
Alt i alt. Du kan bruge lige, hvad du har lyst til.
Det hele afhænger af, hvad folks individuelle umami-smag er. Ingens smag er ens.
Mvh. Carsten Kok
Hej Carsten
Tusind tak for dit svar til Marina – det er hermed givet videre 🙂
Og tusind tak for stjernerne – dem sætter jeg virkelig stor pris på 🙂
Dbh Dianna
Hej Marina
Åhh for Søren, din besked var røget forbi mit filter – så ser den ikke før nu, hvor der er kommet et andet svar på dit sprøgsmål 🙂
Jeg synes absolut du skal give det et forsøg med både ansjoser og kapers – det er 2 ingredienser der bidrager med en masse smag og dybde til retten.
Du kan blende kapersen, hvis du ikke bryder dig om tanken om at få “et stykke”, og ansjoserne smelter, og smager absolut ikke af fisk.
Jeg siger dig, den smager så dejligt 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Puttanesca er en gudespise, men ingen af mine lokale forretninger har ansjosfileter. Kan man erstatte dem med andet fisk på dåse ? og i så fald hvad ?
Kh
Bøje
Hej Bøje
Jeg er helt enig, det smager vidunderligt 🙂
Ansjoser er oftest i små glas, har du kigget efter dem der? 🙂
Ellers skulle sardeller være et fint alternativ – har dog ikke selv prøvet.
Ellers kan du prøve med soltørrede tomater, de indeholder også masser af umami:)
Dbh Dianna
Virkelig lækker. Nem og alligevel smager af en million. Den kan serveres til gæster såvel som hverdagsmad.
Hej Karen
Det er jeg så glad fort at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Vidunderlig ret, som jeg straks giver videre til andre madelskere i omgangskredsen
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna