Bagt laksside med honning og citron, – super nemt og virkelig lækkert.
En fantastisk lækker måde at lave en laksside på, – laksen forbliver saftig og med en skøn og frisk smag af honning og citron.
Det er super nemt at lave honningglaseret laks, og den kan være færdig på godt 30 min. Server din lakseside med dampede grøntsager, råstegte kartofler eller med en god pasta. Laksen går med det meste tilbehør, og resterne kan bruges til en lækker salat, en pastaret eller blandet i en god wokret.
Bagt lakseside kan laves i ovnen eller du kan smide den i et foliefad og en tur på grillen. Grillet lakseside er samme fremgangsmåde som opskriften herunder, – lad den bage ved indirekte varme og ved samme temperatur som i ovnen.
Bagt lakseside med citron og honning
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
lakseside
- 1/2 dl
olivenolie
- 3 spsk
god honning
- 1/2-1 citron, saften heraf
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.*Laves laksesiden på grill, skal den tilberedes ved indirekte varme, - samme fremgangsmåde.
- Skyl og rens laksen for urenheder, - fjern ben ved hjælp af en pincet, og dup laksen tør med lidt køkkenrulle.Læg laksen i et ovnfast fad.
- Bland olivenolie med honning, citron og hakket persille, og smag til med salt og peber.
- Fordel marinaden på laksesiden, og bag laksen i ovnen i ca. 15-20 min. Er der mere marinade tilbage, kan dette fordeles på laksesiden en enkelt gang under tilberedning.
- Kernetemperaturen på laksesiden skal være 52 grader, - mål den gerne, så får du et perfekt stykke laks.Lad lakeseiden trække 5 minutters tid inden den serveres.
Skal honningen være flydende (som f.eks. Akaciehonning) eller en fast honning?
Hej Hanne
Jeg bruger flydende ja – det er nemmest at arbejde med 🙂
Kh Dianna
Laver en jævnligt, bliver aldrig træt af denne fanatiske opskrift virkelig virkelig nem og velsmagende…..
Hej Mogens
Tusind tak for din besked, hvor gør det mig glad at høre 🙂
Rigtig god påske 🙂
Dbh Dianna
Hejsa – tager du skindet af laksesiden inden du sætter den i ovnen?
Jeg glæder mig til at prøve opskriften til gæster på fredag 🙂
Hejsa – tager du skindet af før du sætter laksen i ovnen?
Jeg glæder mig til at prøve opskriften til gæster på fredag 🙂
Hej Betina
Når jeg laver en hel lakseside, så lader jeg skindet blive på laks.
Laksen skal lægges på skindsiden, så det er “kødet” der vender opad 🙂
Kh Dianna