Laks med hvidløgs chili pasta

Laks med hvidløgs chili pasta

Laks med hvidløgs chili pasta
Opskrift på lakseside serveret med lækker hvidløgs-chili pasta
Laks med hvidløgs chili pasta

Nem, hurtig og vanvittig lækker ret der kan være færdig på under 30 min. Den smager helt fantastisk, – sammensætning af den lidt søde laks går perfekt sammen med den kraftige hvidløg og stærke chili i pastaen. Juster styrken efter temperament, men pastaen må gerne lige prikke på tungen.

Laks med hvidløgs chili pasta

Laks med hvidløgs chili pasta

Opskrift på lakseside serveret med lækker hvidløgs-chili pasta
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    lakseside

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 3 spsk

    god honning

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • Salt og peber

Pasta med hvidløg og chili

  • 400 g

    spaghetti eller anden pasta

  • 6 fed

    hvidløg

  • 1/2

    - 1 stor rød chili med kerner, - alt efter ønskede styrke

  • 1/2

    citron, saft og fintrevet skal heraf

  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, finthakket

  • 1 dl

    olivenolie, måske lidt mere

  • Lidt kogevand fra pastaen

  • Salt og peber

Sådan gør du

Laksen

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Skyl og rens laksen for evt. urenheder, fjern ben ved hjælp af en pincet, og dup laksen tør med lidt køkkenrulle.
  • Læk laksen i et ovnfast fad.
  • Bland olivenolie med honning, citron og hakket persille og smag til med salt og peber.
  • Pensl laksesiden med ca. halvdelen af marinaden og bag laksen i ovnen i ca. 12-15 min. Pensl den yderligere 1-2 gange undervejs. Brug gerne en ske til også at hælde marianden over som er løbet ud i fadet.
  • Når laksen har en kerne temperatur på ca. 52 grader tages den ud, og hviler færdig i ca. 5-8 min., - der vil laksen være perfekt tilberedt uden at være rå men stadig mega saftig og fuld af smag.

Pasta med hvidløg og chili

  • Friskrevet parmesan og lidt persille til toppen
  • Pres eller riv hvidløgene fint og bland dem sammen med olivenolien.
  • Fint hak chili og bland det ligeledes i olien og tilsæt derefter citronsaft samt skal.
  • Rør persillen i og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen og gem 1-2 dl.
  • Bland olieblandingen godt sammen med pastaen, og juster konsistensen med lidt kogevand.
  • Anret i en tallerken og top af med friskrevet parmesan og lidt hakket persille.
Opskrift på pasta med hvidløg og chili
Bagt laks serveret med hvidløgs-chili pasta.

Kommentarer

  1. Birgithe

    Hejsa
    Denne her ret lyder super god, men jeg er desværre “superhader” mht. persille.
    Er der en anden krydderurt, man kan bruge i stedet for?
    Hilsener
    Birgithe

    • Hej Birgithe

      Tusind tak, det er jeg glad for du synes Altså du kan sagtens blot undlade persillen, – men hvis du f.eks. kan få fat i ramsløg, som jo er i sæson nu, så ville det smage vidunderligt i både pasta og på laksen

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*