Laks med hvidløgs chili pasta

Laks med hvidløgs chili pasta

Nem, hurtig og vanvittig lækker ret der kan være færdig på under 30 min. Den smager helt fantastisk, – sammensætning af den lidt søde laks går perfekt sammen med den kraftige hvidløg og stærke chili i pastaen. Juster styrken efter temperament, men pastaen må gerne lige prikke på tungen.

Laks med hvidløgs chili pasta

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på lakseside serveret med lækker hvidløgs-chili pasta

Ingredienser

  • 1 lakseside
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 spsk god honning
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Salt og peber
  • Pasta med hvidløg og chili
  • 400 g spaghetti eller anden pasta
  • 6 fed hvidløg
  • 1/2 - 1 stor rød chili med kerner, - alt efter ønskede styrke
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 1 dl olivenolie, måske lidt mere
  • Lidt kogevand fra pastaen
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Laksen Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.

2

Skyl og rens laksen for evt. urenheder, fjern ben ved hjælp af en pincet, og dup laksen tør med lidt køkkenrulle.

3

Læk laksen i et ovnfast fad.

4

Bland olivenolie med honning, citron og hakket persille og smag til med salt og peber.

5

Pensl laksesiden med ca. halvdelen af marinaden og bag laksen i ovnen i ca. 12-15 min. Pensl den yderligere 1-2 gange undervejs. Brug gerne en ske til også at hælde marianden over som er løbet ud i fadet.

6

Når laksen har en kerne temperatur på ca. 52 grader tages den ud, og hviler færdig i ca. 5-8 min., - der vil laksen være perfekt tilberedt uden at være rå men stadig mega saftig og fuld af smag.

7

Pasta med hvidløg og chili Friskrevet parmesan og lidt persille til toppen

8

Pres eller riv hvidløgene fint og bland dem sammen med olivenolien.

9

Fint hak chili og bland det ligeledes i olien og tilsæt derefter citronsaft samt skal.

10

Rør persillen i og smag til med salt og peber.

11

Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen og gem 1-2 dl.

12

Bland olieblandingen godt sammen med pastaen, og juster konsistensen med lidt kogevand.

13

Anret i en tallerken og top af med friskrevet parmesan og lidt hakket persille.

Opskrift på pasta med hvidløg og chili
Bagt laks serveret med hvidløgs-chili pasta.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*