Overnight oats med citron og lemon curd - Køleskabsgrød

Overnight oats med citron og lemon curd

Overnight oats med citron og lemon curd
Opskrift på frisk og lækker køleskabsgrød med citron og lemon curd.
Overnight oats med citron og lemon curd - Køleskabsgrød

Overnight oats med citron og lemon curd, – nem, frisk og dejlig mættende morgenmad eller frokost.
Overnight oats er drøn nemt at lave, faktisk tager det mindre end 5 minutter at røre sammen, – og så er det ellers bare en nat på køl.
Denne variant med citron og lemon curd er frisk og lækker, – en skøn variant der minder om sol og sommer.
 Jeg har toppet min køleskabsgrød med hjemmelavet lemon curd og lidt sprød granola. Lemon curd kan du sagens undlade, men det smager altså virkelig frisk og lækkert.
Find alle mine andre lækre varianter på køleskabs grød ved at klikke her.

Overnight oats med citron og lemon curd - Køleskabsgrød

Overnight oats med citron og lemon curd

Opskrift på frisk og lækker køleskabsgrød med citron og lemon curd.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.54 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Morgenmad, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Køleskabsgrød, Morgenmad, Overnight oats
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt, citronsaft, citronskal og mælk i en skål, og rør det godt sammen.
    *Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
  • Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
  • Inden servering toppes dine overnight oats med et par store spiseskefulde lemon curd og lidt müsli eller granola.

Værd at vide om overnight oats

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.
    Jeg synes de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
  • Du kan altid røre lidt ekstra mælk eller yoghurt i, hvis du synes konsistensen er blevet for tyk efter en nat på køl.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)