
Opskrift på den skønneste lemon curd, – fyldig og cremet, syrlig og med en blød sødme.
Denne her lemon curd smager fantastisk, – den er blød og cremet og har en helt vidunderlig dyb smag af citron.
Jeg foretrækker den syrlig og ikke for tyk, – men det er naturligvis smag og behag. Ønsker du den tykkere i konsistensen kan du blot lade den tykne en smuldre mere i gryden.
Lemon curd smager skøn til forskellige desserter, på en bolle eller lignend. Faktisk er det en slags marmelade, – så du kan også bruge den ovenpå en ostemad, super lækkert.
Ikke destomindre smager lemon curd også fantastisk som topping på en portion yoghurt, eller til forskellige desserter, – gerne med en fed cremer der går perfekt sammen med syren i din lemon curd.

Lemon curd
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 1/2 dl friskpresset citronsaft (ca. 3 citroner)
- 2-3 spsk fintrevet citronskal – skal af 1 1/2 citron
- 130 g sukker
- 50 g smør, skåret i tern
- 1 æg
- 2 æggeblommer
Sådan gør du
- Blend sukker og citronskal i en minihakker til citronskal og sukker er forenet i en fin støv.*Dette step kan du undlade, da din lemon curd alligevel skal sigtes efter tilberedning, – men citronskallen afgiver endnu mere smag og aroma ved at blende det først.
- Hæld æg, æggeblommer, citronsaft, sukker og citronskal i en gryde, og varm det op ved svag til middel varmer, – pisk i det konstant.
- Når din lemon curd begynder at tage temperatur rører du smørret i lidt ad gangen, – stadig under konstant omrøring.
- Skru ned til lav varme, og pisk i gryden, til din lemon curd tykner, – det tager ca. 10-12 minutter.*Hold den under 80 grader, – varmes den højere op vil æggene sætte sig som en portion røræg. Brug derfor gerne et termometer hvis du er i tvivl.
- Når cremen er tyknet let, – husk den tykner yderligere når den kommer på køl, hælder du den igennem en finmasket sigte, og ned i et skoldet syltetøjsglas.*Ønsker du din lemon curd mere fast, skal du lade det tykne en smule mere i gryden.
- Opbevar din lemon curd på køl i et tætlukket glas, hvor den holder sig fint i 8-10 dage.
Kan man fryse lemondcurden?
Hej Inge
Det kan du tro, – den kan sagtens fryses:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
Kan man bruge lemon curd til varm mad..?
Feks til pasta med rejer eller ligende..
Hej Henriette
Det tror jeg bliver for sødt, så det vil jeg ikke anbefale:)
Tror også æggene vil gryde ved så høj opvarmning:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
Har du et bud på, hvor mange gram curd, man får ud af denne opskrift? 🙂
På forhånd tak
Hej Anne-Sofie
Små 3 dl mener jeg der bliver til, vil prøve at måle efter næste gang 🙂
Kh Dianna
Er da lidt vild med Lemon Curd
Det er så dejligt at høre 🙂
Smager så godt og meget nemt at lave.
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Super lemon curd…. prøvede den for første gang og den sad lige i skabet
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak fort de søde ord Karina 🙂
Kh Dianna
Hejsa Dianna
Det smager SÅ lækkertDesværre er denne omgang lemoncurd blevet SÅ syrlig, at jeg bliver nødt til at spørge:”Hvad gør jeg?” Kan jeg tilføje mere sukker, uden det bliver tyndt og sjasket, eller? (var jo ikke lige obs på, at citronerne var alt for sureøv!)
Hej Gitte
Åhhh hvor dejligt du kan lide opskriften – det er jeg glad for 🙂
Du kan sagtens “koge” den op igen, og tilsætte mere sukker. Den vil ikke blive tynd, men pas på den ikke brænder på og sætter sig.
Varm den op ved svag varme, og tilsæt sukkeret. Pisk grundigt og lad den ståt til sukkeret er opløst, og så på kåøl med den 🙂
Håber det lykkedes dig at redde den 🙂
Kh Dianna
Tusind tak for svar;-)
Nem overskuelig overskift og fremgangsmåde som giver en lemon curd, der er tilpas sød og syrlig. Har lavet den flere gange og det er aldrig gået galt 🙂
Hej Melisa
Ej hvor godt altså – det er jeg så glad for at høre 🙂
Tak for din skønne feedback – og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Super lækker smag. Omend lidt besværligt at få den sigtet når man – som jeg – ønsker den lidt mere tyk i konsistensen.
Er det muligt at sigte den over i anden gryde og koge den videre der uden at det går ud over smagen?