Lemon curd - Nem opskrift på hjemmelavet lemon curd

Lemon curd

Lemon curd
Opskrift på lækker cremet og fyldig lemon curd.
Lemon curd - Nem opskrift på hjemmelavet lemon curd

Opskrift på den skønneste lemon curd, – fyldig og cremet, syrlig og med en blød sødme.
Denne her lemon curd smager fantastisk, – den er blød og cremet og har en helt vidunderlig dyb smag af citron.
Jeg foretrækker den syrlig og ikke for tyk, – men det er naturligvis smag og behag. Ønsker du den tykkere i konsistensen kan du blot lade den tykne en smuldre mere i gryden.
Lemon curd smager skøn til forskellige desserter, på en bolle eller lignend. Faktisk er det en slags marmelade, – så du kan også bruge den ovenpå en ostemad, super lækkert.
Ikke destomindre smager lemon curd også fantastisk som topping på en portion yoghurt, eller til forskellige desserter, – gerne med en fed cremer der går perfekt sammen med syren i din lemon curd.

Lemon curd - Nem opskrift på hjemmelavet lemon curd

Lemon curd

Opskrift på lækker cremet og fyldig lemon curd.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.94 fra 33 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Tilbehør
Køkken: Engelsk
Nøgleord: Curd
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 1/2 dl friskpresset citronsaft (ca. 3 citroner)
  • 2-3 spsk fintrevet citronskal – skal af 1 1/2 citron
  • 130 g sukker
  • 50 g smør, skåret i tern
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer

Sådan gør du

  • Blend sukker og citronskal i en minihakker til citronskal og sukker er forenet i en fin støv.
    *Dette step kan du undlade, da din lemon curd alligevel skal sigtes efter tilberedning, – men citronskallen afgiver endnu mere smag og aroma ved at blende det først.
  • Hæld æg, æggeblommer, citronsaft, sukker og citronskal i en gryde, og varm det op ved svag til middel varmer, – pisk i det konstant.
  • Når din lemon curd begynder at tage temperatur rører du smørret i lidt ad gangen, – stadig under konstant omrøring.
  • Skru ned til lav varme, og pisk i gryden, til din lemon curd tykner, – det tager ca. 10-12 minutter.
    *Hold den under 80 grader, – varmes den højere op vil æggene sætte sig som en portion røræg. Brug derfor gerne et termometer hvis du er i tvivl.
  • Når cremen er tyknet let, – husk den tykner yderligere når den kommer på køl, hælder du den igennem en finmasket sigte, og ned i et skoldet syltetøjsglas.
    *Ønsker du din lemon curd mere fast, skal du lade det tykne en smule mere i gryden.
  • Opbevar din lemon curd på køl i et tætlukket glas, hvor den holder sig fint i 8-10 dage.

Kommentarer

  1. Inge Rasmussen

    Kan man fryse lemondcurden?

  2. Henriette Jensen

    Hej Dianna.
    Kan man bruge lemon curd til varm mad..?
    Feks til pasta med rejer eller ligende..

    • Hej Henriette

      Det tror jeg bliver for sødt, så det vil jeg ikke anbefale:)
      Tror også æggene vil gryde ved så høj opvarmning:)

      Kh Dianna

  3. Anne-Sofie Pedersen

    Hej Dianna.

    Har du et bud på, hvor mange gram curd, man får ud af denne opskrift? 🙂

    På forhånd tak

  4. Anonym

    5 stars
    Smager så godt og meget nemt at lave.

  5. Karina

    5 stars
    Super lemon curd…. prøvede den for første gang og den sad lige i skabet

  6. Hejsa Dianna
    Det smager SÅ lækkertDesværre er denne omgang lemoncurd blevet SÅ syrlig, at jeg bliver nødt til at spørge:”Hvad gør jeg?” Kan jeg tilføje mere sukker, uden det bliver tyndt og sjasket, eller? (var jo ikke lige obs på, at citronerne var alt for sureøv!)

    • Hej Gitte

      Åhhh hvor dejligt du kan lide opskriften – det er jeg glad for 🙂
      Du kan sagtens “koge” den op igen, og tilsætte mere sukker. Den vil ikke blive tynd, men pas på den ikke brænder på og sætter sig.
      Varm den op ved svag varme, og tilsæt sukkeret. Pisk grundigt og lad den ståt til sukkeret er opløst, og så på kåøl med den 🙂
      Håber det lykkedes dig at redde den 🙂

      Kh Dianna

  7. Tusind tak for svar;-)

  8. Melisa.R

    5 stars
    Nem overskuelig overskift og fremgangsmåde som giver en lemon curd, der er tilpas sød og syrlig. Har lavet den flere gange og det er aldrig gået galt 🙂

    • Hej Melisa

      Ej hvor godt altså – det er jeg så glad for at høre 🙂
      Tak for din skønne feedback – og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  9. 5 stars
    Super lækker smag. Omend lidt besværligt at få den sigtet når man – som jeg – ønsker den lidt mere tyk i konsistensen.

    Er det muligt at sigte den over i anden gryde og koge den videre der uden at det går ud over smagen?

4.94 from 33 votes (28 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)