
Opskrift på den skønneste lemon curd, – fyldig og cremet, syrlig og med en blød sødme.
Denne her lemon curd smager fantastisk, – den er blød og cremet og har en helt vidunderlig dyb smag af citron.
Jeg foretrækker den syrlig og ikke for tyk, – men det er naturligvis smag og behag. Ønsker du den tykkere i konsistensen kan du blot lade den tykne en smuldre mere i gryden.
Lemon curd smager skøn til forskellige desserter, på en bolle eller lignend. Faktisk er det en slags marmelade, – så du kan også bruge den ovenpå en ostemad, super lækkert.
Ikke destomindre smager lemon curd også fantastisk som topping på en portion yoghurt, eller til forskellige desserter, – gerne med en fed cremer der går perfekt sammen med syren i din lemon curd.

Lemon curd
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 1/2 dl friskpresset citronsaft (ca. 3 citroner)
- 2-3 spsk fintrevet citronskal – skal af 1 1/2 citron
- 130 g sukker
- 50 g smør, skåret i tern
- 1 æg
- 2 æggeblommer
Sådan gør du
- Blend sukker og citronskal i en minihakker til citronskal og sukker er forenet i en fin støv.*Dette step kan du undlade, da din lemon curd alligevel skal sigtes efter tilberedning, – men citronskallen afgiver endnu mere smag og aroma ved at blende det først.
- Hæld æg, æggeblommer, citronsaft, sukker og citronskal i en gryde, og varm det op ved svag til middel varmer, – pisk i det konstant.
- Når din lemon curd begynder at tage temperatur rører du smørret i lidt ad gangen, – stadig under konstant omrøring.
- Skru ned til lav varme, og pisk i gryden, til din lemon curd tykner, – det tager ca. 10-12 minutter.*Hold den under 80 grader, – varmes den højere op vil æggene sætte sig som en portion røræg. Brug derfor gerne et termometer hvis du er i tvivl.
- Når cremen er tyknet let, – husk den tykner yderligere når den kommer på køl, hælder du den igennem en finmasket sigte, og ned i et skoldet syltetøjsglas.*Ønsker du din lemon curd mere fast, skal du lade det tykne en smule mere i gryden.
- Opbevar din lemon curd på køl i et tætlukket glas, hvor den holder sig fint i 8-10 dage.
Kan man fryse lemondcurden?
Hej Inge
Det kan du tro, – den kan sagtens fryses:)
Kh Dianna