Nem og super lækker basis opskrift på granola, – og masser tips og idéer til at tilpasse smagen efter præcis dine smagsløg.
Det er super nemt at lave sin egen granola, – og når du laver den selv, bestemmer du også helt selv hvad der skal i. Der er et hav af variationsmuligheder, og herunder lister jeg lidt idéer op til hvordan du kan pifte din granola op samt forslag til udskiftning af de forskellige ingredienser.
Før tilberedning// Der er masser af muligheder for at variere din granola. Prøv at skifte mandler og hasselnødder ud med pecannødder, usaltede pistacienødder, paranødder, cashewnødder, jordnødder eller valnødder. Nødderne kan også tilsættes hele, – det giver et dejligt crunch og god fylde til granolaen.
De klassiske havregryn kan skiftes ud med en 5-grynsblanding, speltflager, byggryn eller lignende.
Frø og kerner smager vidunderligt i en granola, – prøv med hørfrø, sesam, solsikkekerner eller hampefrø.
Og endeligt kan siruppen skiftes ud med honning, – og olien med smør.
Efter tilberedning// Når din granola er kølet af har du masser af muligheder for at tilpasse indholdet. Prøv med forskellige tørrede frugter, – papaya, ananas, mango, kokosflager, tranebær eller rosiner.
Frysetørrede bær smager også super lækkert i en granola, – og en god håndfuld hakket chokolade eller kakaonibs er også altid et hit.
Granola – Hjemmelavet müsli
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g grovvalsede havregryn
- 75 g græskarkerner
- 75 g hasselnødder
- 75 g mandler
- 1/2 dl sirup, – ahorn, agave eller lignende
- 3 spsk smagsneutral olie
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Blend eller hak mandler og hasselnødder groft.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og rør først olien i og derefter siruppen.
- Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i en forvarmet ovn ved 150 grader, i ca. 20-25 min. Vendt det hele godt rundt en enkelt gang under vejs.
- Lad din granola køle af på bagepladen inden den hældes i en lufttæt beholder. Opbevares ved stuetemperatur.
Skal det være grovvalsede havregryn, og hvorfor? 🙂
Hej Jette
Altså jeg foretrækker grovvalsede havregryn til min granola, – de bliver så sprøde og lækre, og så kan jeg godt lide den grove struktur granoalen får.
Men du kan også sagtens bruge finvalsede hvis du foretrækker det 🙂
Dbh Dianna
Hvilken olie bruger du som er smagsneutral?
Hej Lone
Jeg bruger gerne rapsolie, men vindruekerne eller solsikke kan også bruges 🙂
Kh Dianna
Det lyder nemt og lækkert 🙂 Men hvor længe kan granolaen holde sig?
Bedste hilsner Maria
Hej Maria
Det er det også, og det smager så dejligt 🙂
Jamen hvis nødder og det hele er friske, så holder det fint en måneds tid eller mere 🙂
Kh Dianna
Jeg bruger en god olivenolie. Det giver en smag, jeg kan lide.
Hej Mikael
Tippet er hermed givet videre 🙂
Dbh Dianna
Kan kokosolie bruges?
Hejsa
Ja det kan du sagtens bruge 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge honning ?
Hejsa
Ja det kan du sagtens gøre 🙂
kh Dianna
Pga. dig bliver der kun lavet hjemmelavet musli herhjemme, hele familien elsker det ☺️ tusind tak for alle dine skønne opskrifter ❤️
Hej Kamilla
Åhhh hvor er du sød altså – tusind tusind tak ❤️
Kh Dianna
Lækker lækker granola god basisopskrift, som jeg selv har suppleret med andre gode ingredienser. F.eks lidt vaniljesukker, lakridspulver og kakaonibs.
Tak for lækre opskrifter i det hele taget
Hej Betina
Tusind tak for din søde besked – det gør mig simpelthen så glad at høre 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
God opskrift – og der er rig mulighed til at bruge fantasien! Jeg kommer også hele boghvedefrø i – det giver et godt knas! Og efter det er kommet ud af ovnen: tørrede abrikoser eller svesker klippet i mindre stykker, tørrede æbler, grønne rosiner, ananas eller hvad man kan finde i supermarkedet af tørrede ting.
Hej Marianne
Tusind kan for din besked, og for alle dine dejlige fif 🙂
Rigtig god dag 🙂
Kh Dianna