Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Granola – Hjemmelavet müsli

Granola - Hjemmelavet müsli
Basis opskrift på hjemmelavet granola samt tips til andre variationer
Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Nem og super lækker basis opskrift på granola, – og masser tips og idéer til at tilpasse smagen efter præcis dine smagsløg.
Det er super nemt at lave sin egen granola, – og når du laver den selv, bestemmer du også helt selv hvad der skal i. Der er et hav af variationsmuligheder, og herunder lister jeg lidt idéer op til hvordan du kan pifte din granola op samt forslag til udskiftning af de forskellige ingredienser.

Før tilberedning// Der er masser af muligheder for at variere din granola. Prøv at skifte mandler og hasselnødder ud med pecannødder, usaltede pistacienødder, paranødder, cashewnødder, jordnødder eller valnødder. Nødderne kan også tilsættes hele, – det giver et dejligt crunch og god fylde til granolaen.
De klassiske havregryn kan skiftes ud med en 5-grynsblanding, speltflager, byggryn eller lignende.
Frø og kerner smager vidunderligt i en granola, – prøv med hørfrø, sesam, solsikkekerner eller hampefrø.
Og endeligt kan siruppen skiftes ud med honning, – og olien med smør.

Efter tilberedning// Når din granola er kølet af har du masser af muligheder for at tilpasse indholdet. Prøv med forskellige tørrede frugter, – papaya, ananas, mango, kokosflager, tranebær eller rosiner.
Frysetørrede bær smager også super lækkert i en granola, – og en god håndfuld hakket chokolade eller kakaonibs er også altid et hit.

Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Granola – Hjemmelavet müsli

Basis opskrift på hjemmelavet granola samt tips til andre variationer
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g mandler
  • 1/2 dl sirup, – ahorn, agave eller lignende
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Blend eller hak mandler og hasselnødder groft.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål og rør først olien i og derefter siruppen.
  • Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i en forvarmet ovn ved 150 grader, i ca. 20-25 min. Vendt det hele godt rundt en enkelt gang under vejs.
  • Lad din granola køle af på bagepladen inden den hældes i en lufttæt beholder. Opbevares ved stuetemperatur.
Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli
Granola – Opskrift på hjemmelavet müsli

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*