Ostetallerken - Inspiration til et godt ostebord

Ostebord – Ostetallerken #1

Ostebord - Ostetallerken #1
Inspiration til sammensætning af en lækker ostetallerken med tilbehør.
Ostetallerken - Inspiration til et godt ostebord

Lækker ostetallerken sammensat af vores lokale ostehandler Lynhjems i Helsingør, – perfekt til frokost eller dessert.
Tallerkenen indeholder 2 lækre bløde og milde oste, en hård med lidt mere smag og til sidst en lækker cremet blåskimmel.
Jeg er og bliver en oste pige, og jeg elsker at slutte af med en god ostetallerken når jeg er ude og spise. Jeg skifter hellere en ret ud for at have plads til en ostetallerken, – jeg tænker det siger en del.
En tør gamle Ole er slet ikke mig, men til gengæld er jeg fuldstændig vild med lækre stærke blåskimmel oste. Hvordan det hænger sammen kan jeg ikke forklare, men jeg spiste i hvert fald blåskimmel fra jeg gik i børnehave klasse, og “passionen” er kun blevet større;-)
Jeg elsker at tage i vores lokale oste handler, og få dem til at hjælpe med at sammensætte en god ostetallerken. Jeg er på ingen måde ekspert på området, jeg kan blot fortælle hvordan jeg synes ostene smager.
Teksterne herunder er derfor ikke mine egen viden omkring produktion af ostene, men inspireret af ostehandlerens informationer samt tekster fra producenterne.
Ostehandleren fortalte ligeledes at oste generelt bør stå ude fra morgenstunden hvis de skal serveres om aftenen for at smagen udvikler sig og kommer til sin rette, – det var jeg virkelig ikke klar over.
Personligt tager jeg dem gerne ud en 2-3 timer inden servering.

Ostetallerken - Inspiration til et godt ostebord

Ostebord - Ostetallerken #1

Inspiration til sammensætning af en lækker ostetallerken med tilbehør.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sådan gør du

Tomme de Savoie

  • En fransk råmælks ost der produceres i det østlige Frankrig. Osten er mild med en let nøddeagtig smag og blød i konsistensen. En god begynder ost på en ostetallerken.

Snefrid

  • En dansk produceret komælks der produceres af Arla Unika. Oste er en hvidskimmel ost rullet i annatto der giver osten dybde og smag af muskat og nødder. Osten er mild og er ligeledes en god begynder ost på en ostetallerken.

Vesterhavsost

  • En danskproduceret komælksost produceret af Thise mejeri. Osten er fast, den er rund og kraftig (ikke stærk) i smagen med noter af nødder og godt saltet. En god ost at servere inden blåskimmel.

Mycella

  • En dansk produceret komælks ost der bliver produceret på Bornholm. Det er blåskimmel ost med en lækker cremet konsistensen og til den milde side når det kommer til blåskimmel. Osten udvikler mere smag jo længere tid den står ude, - så ønsker du den mere kraftig i smagen, skal den gerne stå ude flere timer før den skal serveres. Jeg tog den ud af køleskabet 3 timer inden den skulle serveres og den udviklede sig virkelig meget i smagen, - den blev mere kraftig og til den let stærke side. Blåskimmel ost er næsten altid den ost man slutter af med grundet sin kraftige og til tider stærke smag.

Anretning

  • Tag ostene ud af køleskabet i god tid, - gerne 2-3 timer (eller mere) før det skal serveres. Anret dem i hele stykker som fællesanretning eller portionsanrette. Server med en god marmelade, syltede nødder og lækker sprødt knækbrød.
Ostetallerken - Inspiration til et godt ostebord
Ostetallerken – Inspiration til et godt ostebord

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)