Brombærmarmelade - Opskrift på syltetøj med brombær

Brombærmarmelade med stjerneanis

Frisk og lækker brombærmarmelade med et strejf af stjerneanis, – perfekt til både det søde dessertbord, ostebord eller bare på en nybagt bolle.
Stjerneanis giver den et mildt strejf af lakrids uden det på nogen måde smager igennem, blot en mild undertone. Bryder man sig ikke om stjerneanis kan det sagtens undlades.
Den er super nem og hurtig at lave, og så smager hjemmelavet marmelade bare meget mere af lækre solmodne bær.

Brombærmarmelade

By Dianna Brinch
Tid: 20 min.

Opskrift på nem og lækker brombærmarmelade.
Denne portion giver til et almindeligt syltetøjsglas.

Ingredienser

  • 350 g brombær (frost eller friske)
  • 180 g sukker
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 stjerneanis
  • 1/4 tsk rød melatin
  • Atemon

Fremgangsmåde

1

Bland melatin med en spsk sukker og stil det til side.

2

Skyl og rens brombærrene (hvis de er friske) og hæld dem i en gryde sammen med resten af sukkeret, citron og stjerneanis.

3

Kog op og skru derefter ned på middel varme og lad marmeladen koge i 10 min., - rør jævnligt og mas evt. brombærrene med et piskeris.

4

Tilsæt melatin blandet med sukker under omrøring og kog videre et par minutter.

5

Fjern stjerneanis og hæld marmeladen på et atemon skyllet syltetøjsglas og stil på køl.

Brombærmarmelade - Opskrift på syltetøj med brombær
Brombærmarmelade – Opskrift på syltetøj med brombær
Brombærmarmelade - Opskrift på syltetøj med brombær
Brombærmarmelade – Opskrift på syltetøj med brombær

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*