Nem og super lækker risret for hele familien, – masser af grøntsager, god smag og super hurtig at bikse sammen.
Den er perfekt at lune dagen efter, – hvis der skulle være lidt tilbage til frokost.
Orientalsk risret med svinekød, grønt og karry ris
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Ris
- 3 dl paraboloid ris
- 1 l kyllinge bouillon
- 2 spsk karry
- 1 spsk gurkemeje
Risret
- 500 g hakket svinekød
- 250 g bacon, i små tern
- 1 løg, finthakket
- 2 peberfrugter, rød og grøn, skåret i små tern
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 2 store gulerødder, skåret i små tern
- Salt og peber
- Olie
- Finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Ris
- Varm kyllinge bouillonen i en stor gryde og tilsæt karry og gurkemeje.
- Kog risene heri, som anvist på pakken. Dræn dem derefter for væde og skyld dem hurtigt i rindende koldt vand. Lad dem dræne i en sigte.
Risret
- Varm lidt olie i en gryde og steg baconen af til den er godt sprød.
- Tilsæt løg og forårsløg og steg dem klare.
- Tilsæt svinekød og lad det brune godt af.
- Hæld gulerødder og peberfrugterne ved og steg med i 5 minutters tid, til de er let møre.
- Hæld risene over og varm retten godt igennem.
- Smag til med salt og peber, – og server retten toppet med lidt finthakket persille.
Hvorfor står der kyllinge bouillon. ? Skal der en bouillon terning i sammen med karry og gurkemeje i vandet. ?
Hej Maria
Ja jeg koger risene i vand med bouillon og krydderierne:)
De beste hilsner
Dianna
Elsker de her ris retter:)
Virkelig lækker!
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre:)