Fantastisk lækker one pot ret a la millionbøf, – masser af smag, gode grøntsager og super nem at lave.
Hele herligheden tilberedes i en enkelt gryde, så den er også yderst opvask vanlig 😉
Jeg er jo vild med one pot retter, og jeg gør meget i at prøve en masse nye muligheder af, – netop da vi selv oftes har en travl hverdag, og middagsmaden gerne må være nem, hurtig og simpel, – men selvfølgelig uden at gå ned på masser af smag og god smag.
Denne one pot millionbøf kan laves med de grøntsager familien foretrækker, – så brug evt. hvad du har liggende i grønt skuffen, – peberfrugt, bladselleri, persillerod, pastinak, – det meste klæder denne ret.
One pot millionbøf med kartofler og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hakket oksekød
- 2
løg, grofthakket
- 600 g
kartofler, skåret i tern
- 3
store gulerødder, skåret i tern
- 2 fed
hvidløg, presset eller revet
- 3 håndfulde
persille, grofthakket
- 2 store håndfulde
spinat
- 6 dl
oksebouillon, - måske lidt mere ( 1 1/2 terning)
- 2 dl
rødvin
- 2 spsk
hvedemel
- 2
laurbærblade
- 3 spsk
worcestershire eller engelsksauce
- 1 1/2 tsk
rødvinseddike
- 1/2 tsk
timian
- 1/2 tsk
rosmarin
-
Salt og peber
-
Olie
-
Kulør
Sådan gør du
- Varm olie i en gryde og brun kødet godt af, - krydr med salt og peber
- Hæld løg, hvidløg, gulerødder, 2 håndfulde persille og krydderier over og steg med et par minutter.
- Tilsæt mel og lad det varme med inden rødvinen hældes over og koges let ind.
- Tilsæt bouillon sammen med laurbærbladene og worcestershire sauce og lad retten simre i 10 min.
- Hæld kartoflerne ved og lad retten simre i yderligere 10 min. eller til kartofler og gulerødder er møre, - det kommer an på sort og størrelsen på stykkerne. Pas på kartoflerne ikke koger ud, - rør forsigtigt. Juster evt. med mere bouillon ved behov.
- Tilsæt rødvinseddike og kulør, og smag retten til med salt og peber.
- Sluk for blusset og rør spinaten i til den falder sammen.
- Rør forsigtigt den sidste håndfuld persille i og server straks.
Wow, sikke en super skøn og nem ret! Vi har aldrig smagt en sovs der var så kraftfuld og lækker, som ikke har simret i mange timer. Det er en ret der tit kommer på vores uge-madplan. Tak for inspirationen.
Hej Marianne
Tusind tak, – hvor er det bare fantastisk at høre
Vi er også vilde med den herhjemme, – det er bare dejligt med nem og lækker aftensmad på de travle hverdage
Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive, – det sætter jeg virkelig stor pris på
Rigtig god aften.
De bedste hilsner
Dianna
Jeg har lavet denne ret to gange i dag. Jeg er lærer og lavede den med mine elever lige efter opskriften. Den blev taget godt i mod.
Jeg vidste jeg havde en pose kartofler derhjemme og besluttede også at lave det til aftensmad til familien. Da jeg så kom hjem efter indkøb, opdagede jeg at kartoflerne var mugne. Fik så idéen at komme pasta i saucen i stedet – og DET smagte dæleme godt også! En slags ragu bolonese. Så hermed et tip! Tilføjede også champignon, bare fordi jeg lige fik lyst, og det gjorde heller ikke retten dårligere.
Tak for alle dine gode opskrifter.
Hej Maja
Hvor er det bare dejligt at høre du har brugt opskriften med dine elever, – fantastisk 🙂
Du skal prøve at lave min Mexicansk One pot pasta med oksekød med dem en dag, – den tror jeg vil falde i god jord 😉
Vildt god ide med både pasta og svampe, – jeg elsker selv at spise pasta til en gang millionbøf, så det skal jeg bestemt også selv prøve at putte i denne 🙂
Tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna