Lækker cremet one pot pasta med kylling og mascarpone, – krydret med cajunkrydderi mix. En super nem og vanvittig lækker ret der kan laves på ingen tid, og så smager den bare fantastisk lækkert.
Cajun har en smule spice, – så hvis du ikke kan lide den prikker på tungen kan du tilsætte en smule mindre.
De her one pot pastaretter er vi vilde med herhjemme, de er super nemme at gå til, – og fyldt med smag og så elsker jeg den simple tilberedning.
One pot cajun pasta med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 500 g kyllingebryst, skåret i store tern
- 2 peberfrugter, rød og grøn – skåret i små tern1
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 ds hakkede tomater
- 7-9 dl bouillon, okse eller kylling – mængde kommer an på pastatype
- 250 g mascarpone
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 1/2 spsk cajun krydderi – klik her for opskriften
- Salt og peber
- Olie
- Evt. revet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Varm en smule olie i en gryde, krydr kyllingen med salt og peber og brun det godt af.
- Hæld løg og hvidløg over, og steg dem med til løgene er klare.
- Tilsæt cajun krydderi og varm igennem et par minutter, inden tomatkoncentrat tilsættes og varmes med et øjeblik.
- Hæld pastaen, hakkede tomater og 7 dl bouillon over, rør det hele godt rundt og lad nu retten simre, – evt. under låg hvis pastaen stikker op over overfladen.Tilsæt løbende bouillon hvis retten er ved at koge tør. Bemærk at pastaen ofte skal have lidt længere end beskrevet på pakken.
- Tilsæt mascarpone og peberfrugt ca. 5 min. før pastaen er færdig, – rør det hele godt sammen og lad retten simre videre til pastaen er tilberedt al dente.Peberfrugten skal stadig gerne have bid når retten serveres.
- Smag pastaen til med salt og peber, og server den evt. toppet med revet parmesan.
Kan cajun-krydderiet erstattes med noget andet? Det er ikke til at finde i Odense.
Hej Maria
Ej hvor ærgerligt altså. Cajun består af et mix af forskellige krydderier, – og der er ikke lige noget tilsvarende.
Jeg lægger snart en opskrift op på hjemmelavet cajunmix, – så måske du kan benytte den når den er der 🙂
Alternativ kan du smage retten til med andre krydderier (paprika, timian, oregano og lignende), – og du kan også prøve med en taco mix, det vil også klæde retten rigtig godt 🙂
Kh Dianna
Kan man erstatte mascaponen med noget andet?
Hej Helene
Ja det kan du tro, du kan bruge fløde i stedet for, – 2 1/2 dl 🙂
Kh Dianna
Vanvittigt lækker pastaret. 5 ud af 5 stjerner!
Hej Nadja
Åhhh tusind tak:)
Rigtig dejlig weekend:)
De bedste hilsner
Dianna
Alle tiders ret og nem
Hej Jan
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Hej Marie Lippert
Cajun krydderiet er rigtig nemt at lave køb de krydderier fra Santa Maria
Hej Jan
Ja det er nemlig dejlig nemt at bikse sammen selv 🙂
Dbh Dianna
Super lækker og hurtig ret i en travl hverdag
Hej Heidi
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Den faldt også i rigtig god jord her hos os – virkelig lækker
Var lidt presset af hvor meget det hele fyldte i min gryde, det var da lige til kanten, men det gik, og så er jeg bedre forberedt næste gang
Hej Pia
Åhhh det er dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Haha ja der skal alligevel en god stor gryde til sådan en portion her 😉
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Virkelig lækker ret! Den er blevet et kæmpe hit herhjemme.
Har du et forslag til grønt tilbehør – eller andet grønt der kan komme i retten?
Vh Ida
Heje Ida
Hvor er det bare dejligt at hører, tusind tak 🙂
Af tilbehør kunne du servere en klassisk tomatsalat, en panzanella eller nogle kogte grønne bønner eller dampet broccoli.
Hvis du vil have flere grøntsager i retten kan jeg anbefale f.eks. gulerod, squash, blomkål eller broccoli i små buketter.
Kh Dianna
Lækkert
Tusind tak Per 🙂
Opskriften kunne godt have været lidt mere detaljeret, i forhold til instrukserne. Min kylling blev tør pga. jeg ikke vidste om vandet skulle koge.
Hej Ros
Altså der står i opskriften at retten skal simre, evt. under låg, det syne jeg da egentlig er en ok beskrivelse? 🙂
Dbh Dianna
Jeg lavede retten med spaghetti; jeg troede, der var alt for meget væde, men nej, pastaen sugede det til sig.
I stedet for mascarpone (som jeg troede, jeg havde i køleskabet), brugte jeg buko-ost med krydderier – den orange.
Det blev superlækkert.
Næste gang tilsætter jeg frisk chili, det tror jeg, vil gøre den endnu bedre.
Hej Lasse
Ej hvor fedt, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Tak for din besked, og de fine stjerner 🙂
Kh Dianna
”den der gode pastaret du laver ” – Sådan lyder det i mit hjem, når jeg spørger familien hvad de ønsker sig at spise.
Den er et KÆMPE hit, og så er den tilmed utrolig let at lave. (tage det fra en som ellers ofte brænder ting på)