Hjemmelavede krydderier, – jeg er vild med det. Og denne cajun krydderimix er nærmest et must, da I er rigtig mange der eftersprøge den, efter jeg postede min One pot cajun pasta med kylling. For dette cajun krydderi er åbenbart ikke lige til at få fat på over alt. Jeg brugte selv Urtekram’s, men nu laver jeg den altså selv, og den er møg lækker.
Der vil komme mange flere retter på blogge med dette cajun krydderi, for det er bare virkelig lækkert. Brug det i gryderetter, i marinader, til grillen og meget mere.
Hjemmelavet cajun krydderi
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 spsk paprika
- 1 1/2 spsk timian
- 1 1/2 spsk oregano
- 1 spsk løgpulver
- 1 spsk hvidløgspulver
- 2 tsk salt
- 1 1/2 tsk cayenne
- 1/2 tsk spidskommen
- Friskkværnet peber, ca. 1 tsk
- Chiliflager efter ønsket styrke
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne og smag til med salt og peber.
- Opbevar krydderiblandingen i en lufttæt beholder eller krydderiglas.Jeg synes krydderiet får mere aroma når det har "trukket" nogle dage, – der forener de forskellige krydderier sig i blandingen. Men det kan naturligvis bruges med det samme.
Hej
Hvilken slags paprika anbefales til denne blanding? Rosen paprika eller delikatesse/sød paprika?
Hv Rikke
Hej Rikke
Der vil jeg anbefale en sød paprika:)
Rigtig dejlig dag:)
Dbh Dianna
Jeg vil lave cajun krydderi. Men Ak,ak,ak : jeg bryder mig ikke om spidskommen som i overhovedet ikke. Det og koriander findes stort set i alle retter for tiden. Jeg har det med koriander som med spidskommen. Jeg kan ikke få det ned. Hvad kan man bruge alternativt? Og kan jeg erstatte paprika med chili? Har det med paprika, ligesom med s…. osv. Alla andre krydderier er jeg rigtig glad for.
Glæder mig til at smage cajun mad. Tak for opskrifter. Vh Solveig Mengers
Hej Solveig
Ja spidskommen og stødt koriander er en stor del af virkelig mange krydderiblandinger, – selv i karry finder du begge krydderier, så de er virkelig svære at komme uden om.
Mængden i denne cajunmix er dog forholdsvis lille i forhold til portionen, så jeg vil på ingen måde sige det smager igennem, men nærmere giver krydderiet en skøn dybde og den helt rigtige smag.
Du kan godt prøve at undlade det helt, men har ikke selv prøvet, så ved ikke hvordan det bliver 🙂
Stødt koriander smager på ingen måde som frisk, – blot hvis du tror det. For jeg kan virkelig heller ikke fordrage frisk koriander, men er der i mod vild med den stødte i forskellige retter 🙂
Tænker krydderiet bliver alt for stærk hvis du erstatter paprika med chili, da det udgør en stor mængde af opskriften 🙂
Dbh Dianna
Er I opmærksomme på, at fisk og kød krydres med hver sin cajun-krydderiblanding?
Hej Aase
Det er faktisk ikke noget jeg har hørt nej:)
Men jeg tænker også at det er en smag sag:)
Dbh Dianna
Blot en kommentar til sproget den 27/3 – 22 om cajunkrydderi. Det hedder ikke “en smag sag” men en smagssag.
Hej Frank
Åh ja, sådan en tastefejl kan jo desværre smutte ind hist og her 😉
God weekend.
Dbh Dianna
Hej – lyder super lækkert, og jeg vil lave det til vores madklub i morgen. Kan du anbefale en god salat eller andet grønt til. Jeg er løbet tør for ideer:)
Bh. Karen
Hov – kommentaren blev sat ind det forkerte sted. Kan ikke rette det nu, men skriver det under din cajun-kylling opskrift:)
Fantastisk krydderi
Tusind tak altså 🙂
Smager fantastisk
Tusind tak Heidi 🙂
Bruger den igen og igen også bare til at marinere kylling eller andet kød
Hej Maria
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna