Hjemmelavet cajun krydderi - Opskrift på cajun krydderimix

Hjemmelavet cajun krydderi

Hjemmelavet cajun krydderi
Opskrift på hjemmelavet cajun krydderimix.
Hjemmelavet cajun krydderi - Opskrift på cajun krydderimix

Hjemmelavede krydderier, – jeg er vild med det. Og denne cajun krydderimix er nærmest et must, da I er rigtig mange der eftersprøge den, efter jeg postede min One pot cajun pasta med kylling. For dette cajun krydderi er åbenbart ikke lige til at få fat på over alt. Jeg brugte selv Urtekram’s, men nu laver jeg den altså selv, og den er møg lækker.
Der vil komme mange flere retter på blogge med dette cajun krydderi, for det er bare virkelig lækkert. Brug det i gryderetter, i marinader, til grillen og meget mere.

Hjemmelavet cajun krydderi - Opskrift på cajun krydderimix

Hjemmelavet cajun krydderi

Opskrift på hjemmelavet cajun krydderimix.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.54 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 5 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 3 spsk paprika
  • 1 1/2 spsk timian
  • 1 1/2 spsk oregano
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk cayenne
  • 1/2 tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber, ca. 1 tsk
  • Chiliflager efter ønsket styrke

Sådan gør du

  • Bland alle krydderierne og smag til med salt og peber.
  • Opbevar krydderiblandingen i en lufttæt beholder eller krydderiglas.
    Jeg synes krydderiet får mere aroma når det har "trukket" nogle dage, – der forener de forskellige krydderier sig i blandingen. Men det kan naturligvis bruges med det samme.
Hjemmelavet cajun krydderi - Opskrift på cajun krydderimix
Hjemmelavet cajun krydderi – Opskrift på cajun krydderimix

Kommentarer

  1. Hej
    Hvilken slags paprika anbefales til denne blanding? Rosen paprika eller delikatesse/sød paprika?
    Hv Rikke

  2. Jeg vil lave cajun krydderi. Men Ak,ak,ak : jeg bryder mig ikke om spidskommen som i overhovedet ikke. Det og koriander findes stort set i alle retter for tiden. Jeg har det med koriander som med spidskommen. Jeg kan ikke få det ned. Hvad kan man bruge alternativt? Og kan jeg erstatte paprika med chili? Har det med paprika, ligesom med s…. osv. Alla andre krydderier er jeg rigtig glad for.
    Glæder mig til at smage cajun mad. Tak for opskrifter. Vh Solveig Mengers

    • Hej Solveig

      Ja spidskommen og stødt koriander er en stor del af virkelig mange krydderiblandinger, – selv i karry finder du begge krydderier, så de er virkelig svære at komme uden om.
      Mængden i denne cajunmix er dog forholdsvis lille i forhold til portionen, så jeg vil på ingen måde sige det smager igennem, men nærmere giver krydderiet en skøn dybde og den helt rigtige smag.
      Du kan godt prøve at undlade det helt, men har ikke selv prøvet, så ved ikke hvordan det bliver 🙂

      Stødt koriander smager på ingen måde som frisk, – blot hvis du tror det. For jeg kan virkelig heller ikke fordrage frisk koriander, men er der i mod vild med den stødte i forskellige retter 🙂

      Tænker krydderiet bliver alt for stærk hvis du erstatter paprika med chili, da det udgør en stor mængde af opskriften 🙂

      Dbh Dianna

  3. Aase Sommer

    Er I opmærksomme på, at fisk og kød krydres med hver sin cajun-krydderiblanding?

  4. Blot en kommentar til sproget den 27/3 – 22 om cajunkrydderi. Det hedder ikke “en smag sag” men en smagssag.

  5. Hej – lyder super lækkert, og jeg vil lave det til vores madklub i morgen. Kan du anbefale en god salat eller andet grønt til. Jeg er løbet tør for ideer:)
    Bh. Karen

  6. Hov – kommentaren blev sat ind det forkerte sted. Kan ikke rette det nu, men skriver det under din cajun-kylling opskrift:)

  7. Anonym

    5 stars
    Fantastisk krydderi

  8. 5 stars
    Smager fantastisk

  9. 5 stars
    Bruger den igen og igen også bare til at marinere kylling eller andet kød

4.54 from 26 votes (23 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)