One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret

One pot mexicansk risret med bønner og linser

One Pan mexicansk risret med bønner og linser
Opskrift på den lækreste mexicanske risret med masser af linser og bønner, - nem og hurtig hverdagsmad.
One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret

Lækker fyldig mexicansk risret med masser af linser og bønner, toppet med lækker smeltet cheddar.
Denne one pot/one pan vegetar ret er super nem at lave, og så smager den virkelig fantastisk. Det er det jeg vil kalde rigtig comfort food, – den lækre lidt snaskede risret med skøn smag af mexicanske krydderier og god den lækre smeltede cheddar. Server den med skiver af avocado, iskold creme fraiche og en lækker simpel ananassalsa.
Denne ret bruger jeg også til at lave lækre vegetariske tinga taquitos, – sprøde fyldte tortillas. Prøv dem også med lækkert kyllinge fyld, – chicken tinga taquitos.

One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret

One Pan mexicansk risret med bønner og linser

Opskrift på den lækreste mexicanske risret med masser af linser og bønner, - nem og hurtig hverdagsmad.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.86 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

One Pan mexicansk risret

  • 1 1/2 dl

    basmatiris

  • 1 1/2 dl

    grønne linser

  • 1 ds

    kidney eller sorte bønner, drænet for væde

  • 1 lille dåse majs
  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 2 fed

    hvidløg, fint revet eller presset

  • 3

    forårsløg, fintsnittet (gem toppene til pynt)

  • 2

    store gulerødder, - groftrevet

  • 6 dl

    grøntsagsbouillon

  • 2 dl

    god salsa, - prøv opskriften på denne lækre tomat salsa

  • 150 g

    cheddar, groftrevet

  • 1 spsk

    jalapenos, grofthakket

  • 3 tsk

    mexicansk krydderi eller taco krydderi

  • Salt og peber

  • Olie

Ananas salsa

  • 300 g

    frisk ananas

  • 1

    avocado

  • 1

    rød chili, uden kerner

  • 2

    forårsløg

  • 1 stor håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

Ananas salsa

  • Fint hak chili og bredbladet persille, og snit forårsløgene fint.
  • Skær ananas og avocado i små stykker, og bland det godt med ovenstående.
  • Stil på køl til det skal serveres.

One Pan mexicansk risret

  • Varm en god sjat olie en i pande og svits løg og hvidløg til de er klare.
  • Tilsæt mexicansk krydderi og svits med et par minutter.
  • Hæld linser og bouillonen over, og lad det simre ved middelvarme, under omrøring, i 10-15 min.
  • Hæld risene i blandingen og lad dem koge med i yderligere 12 min., - rør undervejs og tilsæt evt. mere bouillon så ikke retten koger tør, - al væden skal dog være absorberet når risene er tilberedt.
  • Rør salsa, jalapenos, revet gulerod, kidney bønner og fintsnittede forårsløg i retten, og lad det varme igennem i 5-8 min.
  • Smag til med salt og peber, sluk for blusset og rør cheddar osten i. Den skal smelte helt, så tænd evt. blusset hvis det er nødvendigt med mere varme.
  • Server retten toppet med skåret avocado, creme fraiche, fintsnittet toppe af forårsløg, og ananas salsa ved siden af.
One pot mexicansk risret - Opskrift på mexicansk vegetarret
One pot mexicansk risret – Opskrift på mexicansk vegetarret

Kommentarer

  1. Pingback: Tinga taquitos vegetar - Opskrift på mexicanske sprøde tortilla

  2. Lavet for første men bestemt ikke sidste gang det smagte vanvittigt godt ❤️

    • Hej Dorte

      Åh hvor lyder det godt, det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak for din dejlige besked:)

      Rigtig god weekend:)

      Mange hilsner
      Dianna

  3. Hvad er mexicansk krydderi?

    • Hej Julie

      Hvis du trykker på ordet Mexicansk krydderi, så kommer du til min opskrift på hjemmelavet Mexicansk krydderi:)
      Alternativ kan du bruge en taco mix eller lignende, – men det er super nemt at lave den selv og smager så dejligt

      Mange hilsner
      Dianna

  4. Annette Hæstrup

    Hvor meget salsa er der ca i 2 glas som der står i opskriften – glæder mig til st prøve retten

    • Hej Annette

      Ej for søren, godt du spørger. Det er 2 dl og ikke glas, – jeg får rettet det med det samme
      Rigtig god fornøjelse med den, – håber den falder i din smag

      Tusind tak og rigtig god dag

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Kan den mon laves om formiddagen, og stadig være lækker om aftenen til gæster, eller bliver det tørt?

    • Hej Gitte

      Tror ikke som sådan den bliver tør, – men jeg kan godt være bange for at risene måske bliver for udkogte og retten generelt bliver lidt kedelig i konsistensen (og farven).
      Jeg ville hellere forberede det hele, – snitte, skylle, veje op, – og så lave den om aftenen 🙂

      En anden der vil egne sig bedre til opvarmning er den der hedder mexicansk tortilla pande med oksekød, – skal den være vegetar, så udskift kød med flere bønner, linser eller andet grønt:) Den kan laves på forhånd, så du kun skal tilsætte strimler af tortillas og ost lige inden servering:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. 5 stars
    Kæmpe mums og tak for endnu en dejlig middag ✨

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)