Leder du efter en hurtig og sund hverdagsret fyldt med grøntsager og dejlig smag? Så er denne opskrift på nudler med spidskål, oksekød og teriyaki lige noget for dig.
Med over 600 g friske grøntsager som spidskål, gulerødder og peberfrugt, får du en fiberrig og nærende ret, der både mætter og glæder smagsløgene. Oksekødet kan nemt erstattes med gris eller kylling, alt efter hvad du foretrækker.
Retten er smagt til med en skøn kombination af teriyaki, soya og frisk lime, hvilket giver en dejlig balance mellem sødme, salt og syrlighed.
Og det bedste af det hele er, at den kan være klar på under 25 minutter.
Perfekt til de travle hverdage, hvor det stadig skal være nemt at spise sundt og lækkert.
Nudler med spidskål, oksekød og teriyaki
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg, skåret i strimler
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 1 spsk frisk ingefær, revet
- 250 g gulerødder, skåret i tynde stave
- 350 g spidskål, snittet
- 1 grøn peber, skåret i strimler
- 1 dl teriyaki
- 1/2 dl soya
- 2 tsk fiskesauce
- 250 g ægnudler
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 1 lime, saften heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Topping
- Hakkede peanuts
- Fintsnittede forårsløg
- Evt. limebåde
Sådan gør du
- Varm en pande op, og brun kødet af ved god høj varme, i en god sjat olie, Krydr med friskkværnet peber.Brug en god stor pande – kålen fylder en del.
- Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og steg det med til løgene er klare, og tilsæt derefter gulerødder, kål og grøn peber. Lad det stege med i 4-5 minutter.
- Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
- Når kålen er faldet sammen tilsættes teriyaki, soya og fiskesauce. Rør det godt ind i retten, og vend derefter forårsløg og nudlerne i. Tag dem gerne direkte fra kogevandet, og juster også konsistensen med en smule kogevand.Rør det godt sammen.
- Smag til med limesaft, soya/salt og friskkværnet peber, og server med hakkede peanuts og friske forårsløg på toppen.
Vi lavede retten igår og den smagte helt fantastisk! Meget friskt og fyldt med dejlige smage. Vi tilføjede lidt chili for at spice den lidt op.
Hej Sille
Hvor er det bare dejlig du skriver det – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækkert og smagsfuld.
Hej Pia
Tusind tak, det gør mig så glad at høre.
Kh Dianna
Mums lækkert som altid
Det vil jeg have til aften
Hej Uffe
Dejligt altså – håber den smagte dig 🙂
Kh Dianna
Smager så dejligt! Perfekt ret til vores vi-skal-spise-flere-grøntsager-repetoire
Hej Kirstine
Åhhh tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Super ret.Nu igen
Hej Marianne
Tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna Jeg tror det er 4 gang vi laver den ret smager fortryllene godt vi tilførte babusskud og lidt chilli det blir den ikke ringe af så tak for opskriften mvh Søren
Hej Søren
Ihhh hvor er det bare dejligt at høre – og god idé med bambusskud, det er skisma mange år siden jeg har fået det, det vil jeg da prøve næste gang 🙂
Rigtig dejlig dag, og tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Super lækker ret! Hvor mange dage kan den holde sig?
Hej Guri
Tusind tak 🙂
Retter med hakket kød siger man generelt kan holde sig 2-3 dage på køl.
Kh Dianna
Hej Dianna Som jeg før har skrevet så elsker vi den ret og dag har konen fødselsdag og hvad tror du hun har bestilt, ja du er nok ikke i tvivl vi skifter lige det hk. kød ud med mørbrad og så laver jeg doubbelt potion vi 7 mand så endnu en gang tak for den super opskrift. God dag til dig