Opskrift på en grøntsagsrig wok med teriyaki oksekød og nudler.
Ret Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Asiatisk, Nudler, Oksekød, Teriyaki, Wok
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
1løg, skåret i strimler
4fedhvidløg, skåret i tynde skiver
1spskfrisk ingefær, revet
250ggulerødder, skåret i tynde stave
350gspidskål, snittet
1grøn peber, skåret i strimler
1dlteriyaki
1/2dlsoya
2tskfiskesauce
250gægnudler
3forårsløg, fintsnittet
1lime, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Topping
Hakkede peanuts
Fintsnittede forårsløg
Evt. limebåde
Sådan gør du
Varm en pande op, og brun kødet af ved god høj varme, i en god sjat olie, Krydr med friskkværnet peber.Brug en god stor pande - kålen fylder en del.
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og steg det med til løgene er klare, og tilsæt derefter gulerødder, kål og grøn peber. Lad det stege med i 4-5 minutter.
Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
Når kålen er faldet sammen tilsættes teriyaki, soya og fiskesauce. Rør det godt ind i retten, og vend derefter forårsløg og nudlerne i. Tag dem gerne direkte fra kogevandet, og juster også konsistensen med en smule kogevand.Rør det godt sammen.
Smag til med limesaft, soya/salt og friskkværnet peber, og server med hakkede peanuts og friske forårsløg på toppen.